Suroviny
Připravte křupavé parmezánové brambory podle návodného videoreceptu s Těhotným kuchařem
Postup přípravy
- Brambory uvařte v osolené vodě tak na třičtvrtě, podle velikosti to bude trvat 10-15 minut.
- Poté je rozpulte nebo rozčtvrťte, dejte do misky, zakápněte olivovým olejem, osolte a přidejte nasekané bylinky podle chuti. Něžně promíchejte, aby se brambory obalily olejem, ale nerozmačkaly se.
- Do pekáčku rozložte pečicí papír. A teď máte dvě možnosti - buď dno pekáčku pokryjte vyšší vrstvou strouhaného parmazánu a navrch rozložte s menšími rozestupy brambory. Nebo na každou bramboru - na jednu řeznou stranu - naneste vrstvu strouhaného parmazánu a pěkně ji na bramboru natlačte. Potom touto stranou položte dolů na pečicí papír.
- Pečte v horkovzdušné troubě rozpálené na 200 stupňů 30-40 minut, ke konci pečení hlídejte.
- Výsledkem budou krásně křupavé pečené brambory s neodolatelnou sýrovou krustičkou. Podávejte jako chuťovku s oblíbeným dipem nebo jako přílohu k masu.
Vyzkoušejte také plněné pečené brambory podle videoreceptu s Karolínou Kamberskou