Šišky
- brambory typu B 600 g
- vejce 1 ks
- špetka soli
- hrubá mouka 250 g + na pomoučení
K podávání
- mletý mák
- cukr moučka
- rozpuštěné máslo na přelití
Nebo
- strouhanka 200 g
- sádlo 2 lžíce
- špetka soli
Postup přípravy
- Brambory uvařte ve slupce, vychladlé je oloupejte a nastrouhejte najemno.
- Přidejte vejce, sůl a hrubou mouku a vypracujte těsto, které nelepí.
- Z vypracovaného těsta vytvořte válečky a dejte je vařit na zhruba 7 minut do vroucí osolené vody.
- Dle chuti posypte hotové šišky mákem, moučkovým cukrem a přelijte máslem NEBO v pánvi osmažte na sádle strouhanku se špetkou soli a promíchejte s hotovými šiškami.
PRIMA TIP: Sladké šišky jsme posypali modrým mákem DrRashid od společnosti ALIKA, strouhanku na šišky naslano jsme osmahli na vepřovém škvařeném sádle od Ligurský, s. r. o.
Značka Regionální potravina oceňuje ty nejlepší výrobky z každého kraje. Spotřebitelé mohou vybírat z více než 400 produktů od více než 300 výrobců. Více informací je k dispozici na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.
Bramborové šišky s mákem nebo strouhankou Zdroj: akademiekvality.cz