návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Bramborové šišky s mákem nebo strouhankou

Hodnoceno: 2x
4 porce
do 1 hodiny
Bramborové šišky s mákem nebo strouhankou
Autor: akademiekvality.cz Bramborové šišky s mákem nebo strouhankou
Jsou to knedlíky, nebo noky? Jsou to vynikající bramborové šišky! Mák, máslo, mouka a brambory tvoří základ tradiční české kuchyně a dohromady fungují jako výborné syté hlavní jídlo nebo neotřelý dezert. Navíc jsou velmi snadné na přípravu, vaří se krátce, nelepí, na povrchu nejsou „mazlavé jako maminčiny vídeňské noky“ a dají se po uvaření i opékat nebo obalovat. Sluší jim mák stejně jako povidla, špenát nebo třeba strouhanka. Pusťte se do příprav a dejte si je, jak je máte nejraději.

Suroviny (4 porce)

Šišky:

NEBO:

Postup

  1. Brambory uvařte ve slupce, vychladlé je oloupejte a nastrouhejte najemno. 
  2. Přidejte vejce, sůl a hrubou mouku a vypracujte těsto, které nelepí. 
  3. Z vypracovaného těsta vytvořte válečky a dejte je vařit na zhruba 7 minut do vroucí osolené vody.
  4. Dle chuti posypte hotové šišky mákem, moučkovým cukrem a přelijte máslem NEBO v pánvi osmažte na sádle strouhanku se špetkou soli a promíchejte s hotovými šiškami. 

PRIMA TIP: Sladké šišky jsme posypali modrým mákem DrRashid od společnosti ALIKA, strouhanku na šišky naslano jsme osmahli na vepřovém škvařeném sádle od Ligurský, s. r. o.

Značka Regionální potravina oceňuje ty nejlepší výrobky z každého kraje. Spotřebitelé mohou vybírat z více než 400 produktů od více než 300 výrobců. Více informací je k dispozici na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz

Bramborové šišky s mákem nebo strouhankou
Autor: akademiekvality.cz Bramborové šišky s mákem nebo strouhankou
Související témata: Hlavní jídla , Česká kuchyně