Pesto:
- medvědí česnek 500 g
- mandle 100 g
- parmezán 60 g
- olivový olej 200 ml
- sůl
Brambory:
- brambory grenaille 750 g
- olivový olej 30 ml
- parmezán 40 g
- citronová šťáva 30 ml
- pepř
- sůl
Postup přípravy:
- Medvědí česnek pečlivě omyjte. Pak ho několikrát překrájejte a vložte do vyšší nádoby.
- Do nádoby přidejte mandle a jemně nastrouhaný parmezán, olej a dle chuti sůl. Vše tyčovým mixérem dohladka umixujte.
- Brambory: Plech vyložte pečicím papírem. Brambory omyjte kartáčkem. Následně je nakrájejte na poloviny, větší brambory na čtvrtiny, aby byly všechny kousky zhruba stejně velké. Pak je vložte do misky.
- Nakrájené brambory zalijte olejem a dobře promíchejte tak, aby se jím hezky obalily ze všech stran a hezky je rozložte na připravený plech. Brambory vložte do trouby a pečte je při 200 °C zhruba 20 minut.
- Po 20 minutách pečení na brambory nasypte parmezán, pokapejte je citronovou šťávou, lehce promíchejte a pečte ještě 3 minuty. K hotovým bramborám přidejte pesto, promíchejte je a můžete podávat.
Pokud máte rádi brambory, můžete si připravit tyto francouzské podle videoreceptu:
Kompletní recept najdete ZDE
Další recepty na pečené brambory: