Neplecha na plechu

Pečené brambory grenaille s pestem z medvědího česneku

Moje hodnocení
1x

Chcete být na letošní sezónu medvědího česneku dobře připraveni? Pak čtěte dál! Máme pro vás velmi snadný recept na pesto z medvědího česneku, které poté smícháte s pečenými bramborami. Jednoduché, chutné a krásně voňavé!

3 porce
30 minut

Pesto:

Brambory:

Postup přípravy:

  1. Medvědí česnek pečlivě omyjte. Pak ho několikrát překrájejte a vložte do vyšší nádoby.
  2. Do nádoby přidejte mandle a jemně nastrouhaný parmezán, olej a dle chuti sůl. Vše tyčovým mixérem dohladka umixujte.
  3. Brambory: Plech vyložte pečicím papírem. Brambory omyjte kartáčkem. Následně je nakrájejte na poloviny, větší brambory na čtvrtiny, aby byly všechny kousky zhruba stejně velké. Pak je vložte do misky.
  4. Nakrájené brambory zalijte olejem a dobře promíchejte tak, aby se jím hezky obalily ze všech stran a hezky je rozložte na připravený plech. Brambory vložte do trouby a pečte je při 200 °C zhruba 20 minut.
  5. Po 20 minutách pečení na brambory nasypte parmezán, pokapejte je citronovou šťávou, lehce promíchejte a pečte ještě 3 minuty. K hotovým bramborám přidejte pesto, promíchejte je a můžete podávat.

Pokud máte rádi brambory, můžete si připravit tyto francouzské podle videoreceptu:

Kompletní recept najdete ZDE

Další recepty na pečené brambory:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Neplecha na plechu

Markéta a František Lorencovi Neplecha na plechu

Markéta a František jsou vášniví cestovatelé, jejichž zahraniční recepty můžete nalézt na blogu Neplecha na plechu, i ve velkoryse pojatých kuchařkách, které zároveň slouží jako cestovatelské deníky s tipy na výlety. Po narození syna se Markéta začala více věnovat i dětské stravě, kterou odráží nejen na sociálních sítích, ale i v jedné z „nepleších“ knih Snídaně a svačinky (nejen) pro děti.

Není divu, že v roce 2020 získali titul Absolutní vítěz Foodblogu roku a zároveň se stali vítězi v kategorii Inspirace z cest.


Přečtěte si také

Recepty