Suroviny
- brambory (velké ) 2 ks (á 200 g)
- worcesterová omáčka 2 lžičky
- hořčice (mletá ) 1 lžička
- česnek (granulovaný ) 1/2 lžičky
- čerstvý sýr 75 g
- jarní cibulka 4 ks
- čedar (nízkotučný ) 40 g
- nízkotučný sprej (na vaření)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Brambory očistěte kartáčkem, propíchněte je vidličkou a upečte je v mikrovlnce 7 minut na vysoký stupeň. Pokud mikrovlnku nemáte, upečte je v troubě předehřáté na 180 °C doměkka, trvá to zhruba 45 minut.
- Troubu předehřejte na 200 °C. Upečené brambory nechte trochu zchladnout. Rozkrojte je podélně napůl a dužinu vydlabejte. Slupku neporušte, poslouží jako obal.
- Bramborovou dužinu rozmačkejte v míse vidličkou a promíchejte ji s 1 lžičkou worcesterské omáčky, mletou hořčicí, granulovaným česnekem a čerstvým sýrem. Osolte a opepřete podle chuti. Jarní cibulku očistěte, nasekejte nadrobno a vmíchejte do bramborové směsi.
- Vnější stranu bramborových slupek postříkejte nízkotučným sprejem. Vyskládejte je na plech a naplňte bramborovou směsí. Posypte strouhaným čedarem a zakápněte zbylou worcesterskou omáčkou. Pečte 10 minut v předehřáté troubě, až sýr začne bublat. Ihned podávejte.
PRIMA TIP: Granulovaný česnek je sušený mletý česnek, kterým jednoduše dochutíte jídla. Dodají mu jemnou česnekovou chuť bez výrazného aroma. Sušený česnek také nezpůsobuje problémy s trávením, což některým lidem vadí u čerstvého česneku. Koupíte ho v oddělení koření.