Pečené brambory s omáčkou z hříbků
Zdroj: Garden & Kitchen
Pečené brambory s omáčkou z hříbků
Zdroj:
Garden & Kitchen
Je to tak, houby buď milujete, nebo nesnášíte. My na ně nedáme dopustit, a proto jsme rádi za každý skvělý recept, který je chutný a zároveň nenáročný na přípravu. Přesně jako tato omáčka z hříbků, ke které stačí jen upéct pár brambor. Naprostá lahůdka.
Postup přípravy
-
Omyté a osušené brambory dejte do zapékací mísy, posypte solí, zakapejte olejem a dejte do předehřáté trouby na 180 °C péct zhruba hodinu.
-
Mezitím očištěné houby pokrájejte na kousky. Rozpalte pánev a na oleji osmahněte houby do zlatavé barvy, osolte a přilijte víno.
-
Flambujte (pokuď nemáte plynový sporák jako já, stačí podpálit špejle a dát do pánve, chvilku to vypadá strašidelně, ale nebojte za chvilku, alkohol vyhoří a plamen zmizí).
-
Poté přilijte vývar, přidejte snítku čerstvého tymiánu a vařte zhruba 5 minut. Přilijte smetanu a opět chvilku vařte, dokud omáčka trochu nezhoustne.
-
Nakonec dochuťte čerstvým mletým pepřem a přidejte nasekanou petrželku.
-
Omáčku podávejte s pečeným bramborem.
Pečené brambory s omáčkou z hříbků 1
Zdroj: Garden & Kitchen
Pečené brambory s omáčkou z hříbků 1
Zdroj:
Garden & Kitchen