Losos v krémové omáčce se špenátem a sušenými rajčaty
Losos v krémové omáčce se špenátem a sušenými rajčaty
Postup přípravy
-
Olej rozehřejte v nepřilnavé pánvi. Zprudka na něm opečte osolené a opepřené kousky ryby, nejprve masitou stranou dolů, 5 minut z každé strany. Vyjměte a dejte stranou.
-
Ve výpeku v pánvi nechte rozpustit máslo. Osmažte na něm česnek, až se rozvoní, asi 1 minutu, pak přidejte cibuli, rovněž ji zlehka osmažte a zalijte vínem. Nechte trochu odvařit, pak přidejte kousky rajčat a smažte je 1 až 2 minuty, aby se rozvoněly.
-
Příkon snižte na nízký, vlijte smetanu a na mírném stupni povařte, občas promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete. Vsypte lístky špenátu a nechte je zavadnout, pak přidejte parmazán. Krátce povařte, až se sýr rozpustí, a omáčku zahustěte škrobovým nálevem (lžičku škrobu rozmíchejte se lžící vody). Vařte už jen asi minutu, promíchejte.
-
Lososa podávejte přelitého omáčkou, ozdobeného petrželkou. Hodí se k němu třeba nové brambory, ale i křupavé pečivo, případně rýže.
Losos v krémové omáčce se špenátem a sušenými rajčaty 2
Losos v krémové omáčce se špenátem a sušenými rajčaty 2