zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Focaccia se sušenými rajčaty a oreganem podle Pohlreicha
Autor: Marek Bartoš / Super jednoduše Focaccia se sušenými rajčaty a oreganem podle Pohlreicha

Focaccia se sušenými rajčaty a oreganem podle Pohlreicha

Hodnoceno: 6x
Lásku ke kynutému pečivu máme zakódovanou v DNA. Zvětšování objemu během kynutí symbolizuje bohatství, hojnost a život, zkrátka vše, co si přejeme. Zatímco my dáváme přednost sladkým buchtám, Italové vycizelovali slané koláče, které chutnají skvěle k vínu, salátu i jen tak namáčené do olivového oleje. Pokud jste ještě nikdy nejedli focacciu, zajisté vás okouzlí. Nejlépe chutná teplá, případně ji před podáváním lehce rozpečte.
nad 2 hodiny
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Sušená rajčata sceďte (olej uchovejte) a nakrájejte je nahrubo. 
  2. Mouku, vodu, rozdrobené droždí a olivový olej dejte do mísy robotu s nástavcem hnětací hák a vypracujte hladké nelepivé těsto. Vmíchejte do něj pokrájená rajčata, oregano a špetku soli. Mísu zakryjte čistou utěrkou a nechte kynout na teplém místě, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem. Trvá to zhruba 45–60 minut. 
  3. Těsto rozdělte na čtyři stejné díly. Dva plechy vyložte pečicím papírem. Z každého dílu vytvarujte placku o výšce asi 2 cm a skládejte je po dvou na připravený plech. Zakryjte je utěrkou a nechte kynout ještě asi 20 minut, až zdvojnásobí svůj objem. 
  4. Troubu předehřejte na 210 °C a pečte focaccie zhruba 15–20 minut dozlatova. Vyjměte je, potřete scezeným olejem z rajčat a posypte lístky oregana. 
Focaccia se sušenými rajčaty a oreganem podle Pohlreicha
Autor: Marek Bartoš / Super jednoduše Focaccia se sušenými rajčaty a oreganem podle Pohlreicha

reklama

Super jednoduše
Zdeněk Pohlreich

Známý šéfkuchař ve své nejnovější kuchařce ukazuje, že na skvělé jídlo potřebujete jen pár dobrých surovin. Nemusí jít o luxusní lahůdky, i prosté ingredience v odpovídající kvalitě se správnou úpravou promění v teplou večeři nebo rychlý oběd, který zasytí, chutná a je také zdravý. Ano, vaření může být jednoduché a hlavně zábavné. Pusťte Zdeňka do kuchyně a už nikdy nebudete přemýšlet, co dnes uvaříte. 

Vydalo nakladatelství Sevruga s. r. o., www.sevruga.cz