Kuřecí karbanátky se sýrem a sušenými rajčaty

Moje hodnocení
35x

V těchto těžkých chvílích se rozhodně hodí recepty, které uvaříte snadno a budou vás stále bavit. Něco takového jistě splňují tyto kuřecí karbanátky se sýrem a sušenými rajčaty. Mleté kuřecí možná není úplně typické, ale v tomto provedení naprosto famózní!

4 porce
30 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Maso umelte na masovém strojku. Přidejte k němu nakrájená sušená rajčata, vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, rozdrcený česnek, najemno nakrájenou cibuli, koření a posekanou petrželku.
  2. Osolte a důkladně směs promíchejte. Nechte uležet alespoň půl hodiny v lednici.
  3. Poté ze směsi vytvarujte karbanátky, lehce je obalte ve strouhance a opečte pozvolna klasicky na pánvi s olejem nebo je vložte lehce potřené olejem do trouby a pečte na 180–200 °C dozlatova.
  4. Podávejte s celerovými hranolky.

Zdroj receptu

V kuchyni vždy otevřeno

Food blog Andrey Motlíkové

Food blog V kuchyni vždy otevřeno vznikl v únoru 2014 a od té doby ho Andrea Motlíková plní recepty, které by měly být inspirací pro každého, kdo doma vaří pro svou rodinu, stejně jako autorka blogu. V obsahu webu najdete především širokou nabídku rychlých večeří z české i světové kuchyně, předkrmy, polévky, ale i oblíbené moučníky nebo třeba recepty na domácí sirupy. Andrea používá hlavně sezónní a dostupné suroviny, spoustu z nich si pěstuje i na své zahradě.

https://inkitchenopen.blogspot.com/


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů