Tereza Pánková ,
V kuchyni vždy otevřeno

Kuřecí karbanátky se sýrem a sušenými rajčaty

Moje hodnocení
12x

V těchto těžkých chvílích se rozhodně hodí recepty, které uvaříte snadno a budou vás stále bavit. Něco takového jistě splňují tyto kuřecí karbanátky se sýrem a sušenými rajčaty. Mleté kuřecí možná není úplně typické, ale v tomto provedení naprosto famózní!

4 porce
30 minut
česká

Suroviny

  • kuřecí prsa (kuřecí prsa nebo stehenní plátky) 500 g
  • sušená rajčata (sušená rajčata naložená v oleji) cca 8 ks
  • tvrdý sýr (eidam, gouda) 100 g
  • menší cibule 1 ks
  • česnek 2–3 stroužky
  • vejce 1 ks
  • sladká mletá paprika 1 lžička
  • hladkolistá petrželka
  • sůl, pepř
  • strouhanka, olej

Postup přípravy

  1. Maso umelte na masovém strojku. Přidejte k němu nakrájená sušená rajčata, vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, rozdrcený česnek, najemno nakrájenou cibuli, koření a posekanou petrželku.
  2. Osolte a důkladně směs promíchejte. Nechte uležet alespoň půl hodiny v lednici.
  3. Poté ze směsi vytvarujte karbanátky, lehce je obalte ve strouhance a opečte pozvolna klasicky na pánvi s olejem nebo je vložte lehce potřené olejem do trouby a pečte na 180–200 °C dozlatova.
  4. Podávejte s celerovými hranolky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

V kuchyni vždy otevřeno


Přečtěte si také

Recepty