Najděte si recept
Na co máte chuť?

Kuřecí karbanátky se sýrem a sušenými rajčaty
Suroviny (4 porce)
- kuřecí prsa nebo stehenní plátky 500 g
- sušená rajčata naložená v oleji cca 8 ks
- tvrdý sýr (eidam, gouda) 100 g
- menší cibule 1 ks
- česnek 2–3 stroužky
- vejce 1 ks
- sladká mletá paprika 1 lžička
- hladkolistá petrželka
- sůl, pepř
- strouhanka, olej
Postup
- Maso umelte na masovém strojku. Přidejte k němu nakrájená sušená rajčata, vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, rozdrcený česnek, najemno nakrájenou cibuli, koření a posekanou petrželku.
- Osolte a důkladně směs promíchejte. Nechte uležet alespoň půl hodiny v lednici.
- Poté ze směsi vytvarujte karbanátky, lehce je obalte ve strouhance a opečte pozvolna klasicky na pánvi s olejem nebo je vložte lehce potřené olejem do trouby a pečte na 180–200 °C dozlatova.
- Podávejte s celerovými hranolky.
V kuchyni vždy otevřeno
Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.
Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.
Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.
Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.