Suroviny
- kuřecí prsa (nebo stehenní plátky) 500 g
- sušená rajčata (naložená v oleji) cca 8 ks
- tvrdý sýr (eidam, gouda) 100 g
- cibule (menší) 1 ks
- česnek 2–3 stroužky
- vejce 1 ks
- mletá sladká paprika 1 lžička
- hladkolistá petržel
- strouhanka
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Maso umelte na masovém strojku. Přidejte k němu nakrájená sušená rajčata, vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, rozdrcený česnek, najemno nakrájenou cibuli, koření a posekanou petrželku.
- Osolte a důkladně směs promíchejte. Nechte uležet alespoň půl hodiny v lednici.
- Poté ze směsi vytvarujte karbanátky, lehce je obalte ve strouhance a opečte pozvolna klasicky na pánvi s olejem nebo je vložte lehce potřené olejem do trouby a pečte na 180–200 °C dozlatova.
- Podávejte s celerovými hranolky.
Kuřecí karbanátky se sýrem a sušenými rajčaty 2 Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno