Nasušili jste si zásobu rajčat a přemýšlíte, co si z nich můžete uvařit? Náš dnešní článek s výběrem receptů vám rozhodně pomůže. Sušená rajčata jsou výborně využitelná v celé řadě pokrmů, takže vám nápady rozhodně chybět nebudou.
Famózní dobroty se sušenými rajčaty. Zužitkujte úrodu do posledního kousku!
Jistě, těstoviny jsou naprostá jistota, jak sušená rajčata můžete zpracovat. Hodí se do špaget i krátkých těstovin, stačí si jen vybrat. Kombinovat je navíc můžete třeba s olivami, chřestem, česnekem nebo kapary. Fantazii se meze nekladou.
Nebo máte rádi noky? Můžete jimi klasické těstoviny nahradit! A nebo zkuste dýňové noky s tempehem, rajčaty a šalvějí. Toto jídlo vám rozhodně vykouzlí úsměv na tváři.
Recept na tradiční špagety si můžete uvařit i podle videoreceptu
Co tu pro vás máme dál? Sušená rajčata můžete použít i v receptech s masem. Hodí se jako náplň do rolád nebo závitků, případně jako další ingredience do omáček. Sušená rajčata snadno dodají jídlu na slanosti.
Kromě drůbeže a dalších druhů masa můžete samozřejmě sáhnout i po rybě, právě losos si se sušenými rajčaty rozumí opravdu dobře!
Od masa a těstovin se přesuneme k dobře známému rizotu. Další možnost, jak sušená rajčata zužitkovat do posledního kousku. Je jen na vás, jestli se vydáte cestou vegetariánské varianty, nebo vyzkoušíte kombinaci třeba s rybím masem.
Je jasné, že sušená rajčata jsou jako stvořená pro drobné pochutiny. Můžete je přidat do domácího pečiva, k sýrům, případně použít jako chutné ozdobení pokrmu. Třeba taková kuřecí játra se sušenými rajčaty a bazalkou jsou velká lahůdka.
Ani na pomazánky samozřejmě nezapomínáme. Tentokrát tu máme dva kandidáty – ricottovou a fazolovou, které skvěle doplňují právě sušená rajčata.
A na závěr pár posledních receptů, které zastupují saláty a vegetariánská jídla. Topinambur, zelená čočka, případně pohanka se špenátem a lilkem. Oba recepty chutné, zdravé a jednoduché. A navíc, abyste měli ještě jedno překvápko, jsme mezi ně přimíchali ještě polentu se sušenými rajčaty a volským okem.
Zdroj: autorský text
redaktorka FTV Prima