Pečená feta s olivami a sušenými rajčaty
Zdroj: Coolinářka
Pečená feta s olivami a sušenými rajčaty
Zdroj:
Coolinářka
Chcete zavzpomínat na dovolenou a vůně s ní spojené? Pak pro vás máme parádní tip na snadnou chuťovku, která něco takového zvládne opravdu hravě. I z několika málo ingrediencí totiž můžete vykouzlit pokrm hodný slavnostní večeře. Tak jdeme na to!
Postup přípravy
-
Do vhodné zapékací misky nalijte trochu olivového oleje nebo oleje, ve kterém jsou naložena sušená rajčata.
-
Na olej položte sýr feta a kolem nandejte zelené a černé olivy a sekaná sušená rajčata (můžete klidně použít i čerstvá cherry rajčata).
-
Vše posypte provensálskými bylinkami (můžete použít sušené, ale i čerstvé – tymián, oregáno, rozmarýn, bazalku, …), citronovou kůrou a chilli vločkami.
-
Opět vše pokapejte olivovým olejem, zakryjte alobalem a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C asi na 20–30 minut.
-
Plátky bílé bagety pokapejte olivovým olejem a z obou stran opečte na pánvi. Ještě teplé je potřete trochou česneku. Podávejte je s pečenou fetou.
Pečená feta s olivami a sušenými rajčaty 2
Zdroj: Coolinářka
Pečená feta s olivami a sušenými rajčaty 2
Zdroj:
Coolinářka