Coolinářka

Pečená feta s olivami a sušenými rajčaty

Moje hodnocení
9x

Chcete zavzpomínat na dovolenou a vůně s ní spojené? Pak pro vás máme parádní tip na snadnou chuťovku, která něco takového zvládne opravdu hravě. I z několika málo ingrediencí totiž můžete vykouzlit pokrm hodný slavnostní večeře. Tak jdeme na to!

1 porce
30 minut
řecká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do vhodné zapékací misky nalijte trochu olivového oleje nebo oleje, ve kterém jsou naložena sušená rajčata.
  2. Na olej položte sýr feta a kolem nandejte zelené a černé olivy a sekaná sušená rajčata (můžete klidně použít i čerstvá cherry rajčata).
  3. Vše posypte provensálskými bylinkami (můžete použít sušené, ale i čerstvé – tymián, oregáno, rozmarýn, bazalku, …), citronovou kůrou a chilli vločkami.
  4. Opět vše pokapejte olivovým olejem, zakryjte alobalem a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C asi na 20–30 minut.
  5. Plátky bílé bagety pokapejte olivovým olejem a z obou stran opečte na pánvi. Ještě teplé je potřete trochou česneku. Podávejte je s pečenou fetou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Coolinářka


Přečtěte si také

Recepty