Suroviny
- feta 150 g
- sušená rajčata (nasekaná ) 2 lžíce
- černé olivy 3 lžíce
- zelené olivy 3 lžíce
- olivový olej (+ olej ze sušených rajčat)
- bylinky (provensálské ) 1/2 lžičky
- citronová kůra (nastrouhané ) špetka
- chilli špetka
- světlá bageta (k podávání)
- česnek (k potření bagety) 1 stroužek
Postup přípravy
- Do vhodné zapékací misky nalijte trochu olivového oleje nebo oleje, ve kterém jsou naložena sušená rajčata.
- Na olej položte sýr feta a kolem nandejte zelené a černé olivy a sekaná sušená rajčata (můžete klidně použít i čerstvá cherry rajčata).
- Vše posypte provensálskými bylinkami (můžete použít sušené, ale i čerstvé – tymián, oregáno, rozmarýn, bazalku, …), citronovou kůrou a chilli vločkami.
- Opět vše pokapejte olivovým olejem, zakryjte alobalem a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C asi na 20–30 minut.
- Plátky bílé bagety pokapejte olivovým olejem a z obou stran opečte na pánvi. Ještě teplé je potřete trochou česneku. Podávejte je s pečenou fetou.
Pečená feta s olivami a sušenými rajčaty 2 Zdroj: Coolinářka