Losos s krémovými těstovinami se špenátem a sušenými rajčaty

Moje hodnocení
5x

Chutné těstoviny s omáčkou, které zvládnete během půl hodinky? Takové recepty jsou opravdu vděčné. Přidejte k těstovinám navíc i filet lososa, který jídlu dodá luxusnější šmrnc.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • filety čerstvého lososa bez kůže (každý o váze 100 g) 400 g
  • oblíbené těstoviny 300 g
  • olivový olej (např. Classic Borges) 1 lžíce
  • česnek 2 stroužky
  • listový špenát (čerstvý špenát) 125 g
  • sušená rajčata v oleji 8 ks
  • smetana na vaření 12% 200 g
  • ricotta 250 g
  • parmazán 60 g
  • vejce (sůl, pepř)

Postup přípravy

  1. Na jedné pánvi na sucho opečte z obou stran osolené a opepřené filety lososa. Není třeba je dělat moc dlouho, stačí 5 minut z každé strany, aby byly šťavnaté. Záleží také na tom, jak moc jsou vysoké, ale u lososa je vždy lepší kratší doba než delší.
  2. Do hrnce s vařící osolenou vodou dejte vařit těstoviny.
  3. V druhé hlubší pánvi orestujte na olivovém oleji nasekaný česnek, poté přidejte omytý a okapaný špenát a pokrájená rajčata.
  4. Zalijte vše smetanou a provařte 2 minuty.
  5. Poté přidejte ricottu a nastrouhaný parmazán, vše promíchejte, lehce 1–2 minuty provařte a rozmixujte.
  6. Když budete slévat vodu z těstovin, trošinku jí nechte, přidejte k těstovinám omáčku a vše promíchejte, měla by vzniknout krémová struktura omáčky.
  7. Těstoviny naservírujte na talíře a na ně položte filet či kousky lososa. Ihned servírujte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Milluji


Přečtěte si také

Recepty