Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Losos s krémovými těstovinami se špenátem a sušenými rajčaty
Chutné těstoviny s omáčkou, které zvládnete během půl hodinky? Takové recepty jsou opravdu vděčné. Přidejte k těstovinám navíc i filet lososa, který jídlu dodá luxusnější šmrnc.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- filety čerstvého lososa bez kůže (každý o váze 100 g) 400 g
- oblíbené těstoviny 300 g
- olivový olej (např. Classic Borges) 1 lžíce
- česnek 2 stroužky
- čerstvý špenát 125 g
- sušená rajčata v oleji 8 ks
- smetana na vaření 12% 200 g
- ricotta 250 g
- parmazán 60 g
- sůl, pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Na jedné pánvi na sucho opečte z obou stran osolené a opepřené filety lososa. Není třeba je dělat moc dlouho, stačí 5 minut z každé strany, aby byly šťavnaté. Záleží také na tom, jak moc jsou vysoké, ale u lososa je vždy lepší kratší doba než delší.
- Do hrnce s vařící osolenou vodou dejte vařit těstoviny.
- V druhé hlubší pánvi orestujte na olivovém oleji nasekaný česnek, poté přidejte omytý a okapaný špenát a pokrájená rajčata.
- Zalijte vše smetanou a provařte 2 minuty.
- Poté přidejte ricottu a nastrouhaný parmazán, vše promíchejte, lehce 1–2 minuty provařte a rozmixujte.
- Když budete slévat vodu z těstovin, trošinku jí nechte, přidejte k těstovinám omáčku a vše promíchejte, měla by vzniknout krémová struktura omáčky.
- Těstoviny naservírujte na talíře a na ně položte filet či kousky lososa. Ihned servírujte.
Milluji
Blog Milluji je zaměřen na racionální způsob života. Naše zdraví a štěstí je ovlivněno nejen správným a kvalitním stravováním, ale také způsobem myšlení a naším celkovým životním stylem. Na tomto blogu najdete inspiraci pro zdravé vaření a pečení, výrobu domácí kosmetiky, motivační články, články o zdraví a také o všech radostech i nástrahách mateřství.
Jmenuji se Kateřina Jašková a víte co? Miluji svůj život :)