Suroviny
- losos (filety čerstvého lososa bez kůže (každý o váze 100 g)) 400 g
- těstoviny (oblíbené ) 300 g
- olivový olej (např. Classic Borges) 1 lžíce
- česnek 2 stroužky
- špenát (čerstvý ) 125 g
- sušená rajčata (v oleji) 8 ks
- smetana na vaření (12%) 200 g
- ricotta 250 g
- parmazán 60 g
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Na jedné pánvi na sucho opečte z obou stran osolené a opepřené filety lososa. Není třeba je dělat moc dlouho, stačí 5 minut z každé strany, aby byly šťavnaté. Záleží také na tom, jak moc jsou vysoké, ale u lososa je vždy lepší kratší doba než delší.
- Do hrnce s vařící osolenou vodou dejte vařit těstoviny.
- V druhé hlubší pánvi orestujte na olivovém oleji nasekaný česnek, poté přidejte omytý a okapaný špenát a pokrájená rajčata.
- Zalijte vše smetanou a provařte 2 minuty.
- Poté přidejte ricottu a nastrouhaný parmazán, vše promíchejte, lehce 1–2 minuty provařte a rozmixujte.
- Když budete slévat vodu z těstovin, trošinku jí nechte, přidejte k těstovinám omáčku a vše promíchejte, měla by vzniknout krémová struktura omáčky.
- Těstoviny naservírujte na talíře a na ně položte filet či kousky lososa. Ihned servírujte.
Losos s krémovými těstovinami se špenátem a sušenými rajčaty 2 Zdroj: Milluji