Risotto:
- krevety 300 g
- petrželka 2 velké hrsti
- chilli papričky
- olivový olej 3 lžíce
- citrony 1 ks
- tarhoňa 400 g
- červená cibule 2 ks
- česnek 4 stroužky
- sušená rajčata 100 g
- olivy (vypeckované) 100 g
- hrášek (čerstvý nebo mražený, povolený) 100 g
- kuřecí vývar 200 ml
- parmezán 80 g
- máslo 50 g
- sůl
- pepř
Postup přípravy:
- Očištěné krevety osolte a opepřete. Přendejte do misky.
- Přidejte hrst nasekané petrželky, nasekané chilli papričky, jednu lžíci oleje a šťávu z citronu. Vše důkladně promíchejte. Nechte odpočinout v chladu, ideálně jednu hodinu.
- Poté krevety zprudka orestujte na pánvi na oleji, zabere to asi 3 minuty. Pozor, nesmí se dusit! Když jich dáte moc na pánev, vypustí velké množství šťávy a pak se místo restování budou dusit.
- Tarhoňu uvařte dle návodu. Poté propláchněte studenou vodou, aby se zastavil var. Na pánvi na 2 lžících oleje orestujte nasekanou cibulku.
- Pak přidejte nasekaný česnek a nadrobno nakrájená sušená rajčata. Do hotového základu vmíchejte uvařenou tarhoňu, orestujte a zalijte polovinou vývaru. Nechte probublat.
- Přidejte hrášek spolu s pokrájenými olivami. Podlijte zbylým vývarem a opět nechte krátce probublat. Osolte, opepřete a přidejte máslo.
- To nechte rozpustit, promíchejte a na závěr vmíchejte nastrouhaný parmezán. Vše důkladně promíchejte. Zasypte hrstí petrželky a podávejte s hotovými krevetami.
Chcete vyzkoušet další recept na rizoto? Pusťte si tento videorecept:
Kompletní recept najdete ZDE: Cuketové rizoto
Nebo tu máme další recepty s tarhoňou: