S Klárou v kuchyni: Špagety se sušenými rajčaty, česnekem a mozzarellou
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Špagety se sušenými rajčaty, česnekem a mozzarellou
Zdroj:
Klára Michalová
Těstoviny jsou opravdu vděčné. S minimem práce, času i surovin vykouzlíte během chvíle výborné a uspokojivé jídlo, kterým potěšíte celou rodinu. Zkuste třeba jednoduchou kombinaci opečeného česneku s výraznými sušenými rajčaty a jemnou mozzarellou.
Postup přípravy
-
Do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou dejte vařit těstoviny dle návodu na obalu.
-
Na pánev vlijte 2 lžíce oleje ze sušených rajčat a orestujte na něm zvolna česnek nakrájený na plátky dozlatova. Pak přihoďte sušená rajčata nakrájená na malé kousky, restujte asi minutu a potom přilijte asi 50 ml vody z těstovin.
-
Slité špagety přidejte do pánve, přisypte nastrouhaný parmazán a dobře promíchejte, případně lehce dosolte.
-
Špagety nandejte na talíře, navrch natrhejte mozzarellu na kousky, posypte bazalkou nakrájenou na tenké proužky, dochuťte čerstvě mletým pepřem a nakonec zakápněte olivovým olejem.
S Klárou v kuchyni: Špagety se sušenými rajčaty, česnekem a mozzarellou 2
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Špagety se sušenými rajčaty, česnekem a mozzarellou 2
Zdroj:
Klára Michalová