Andrea Motlíková

Caprese twister z listového těsta s pestem, sušenými rajčaty a mozzarellou

Moje hodnocení
1x

Zamilovali jste si chuťovky, které jsou nejen dobré, ale hlavně za pár minut hotové a na suroviny nenáročné? Tak to jste na správném místě! Tyto caprese twister tyčinky z listového těsta se hodí k vínu, pivu, ale i k nealkoholickému koktejlu. Záleží jen na vašich chutích.

10 porcí
30 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Listové těsto rozválejte, snažte se o obdélník. Mozzarellu nahrubo nastrouhejte, sušená rajčata (a pokud použijete čerstvou bazalku, tak také) nasekejte.
  2. Celý plát těsta potřete rozšlehaným vejcem a pestem. Na jednu polovinu (z delší strany) rozprostřete sýr, sušená rajčata (popřípadě bazalku) a druhou polovinou překryjte. Trochu zmáčkněte.
  3. Rádýlkem nakrájejte na cca 2cm pruhy. Ty stočte do vrtulek, úzké konce trochu přimáčkněte a poklaďte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete zbytkem vejce, posypte hrubozrnnou solí a pečte dozlatova v troubě rozpálené na 200 °C.
  4. Pokud vám při pečení vyteče na papír trošičku sýru, nic se neděje. Pokud ale nemáte rádi připečené kousky, po zchladnutí můžete kraje zlehka odlomit.

Máte rádi voňavé pečivo a křupavé tyčinky? Pak musíte vyzkoušet domácí focacciu podle videoreceptu:

Kompletní recept najdete ZDE.

Nebo vyzkoušejte další recepty na tyčinky:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Andrea Motlíková

V kuchyni vždy otevřeno Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.


Přečtěte si také

Recepty