Suroviny
- listové těsto
- sušená rajčata
- mozzarella 2 ks
- Bazalkové pesto (popř. čerstvá bazalka)
- vejce 1 ks
- hrubozrnná sůl
Postup přípravy:
- Listové těsto rozválejte, snažte se o obdélník. Mozzarellu nahrubo nastrouhejte, sušená rajčata (a pokud použijete čerstvou bazalku, tak také) nasekejte.
- Celý plát těsta potřete rozšlehaným vejcem a pestem. Na jednu polovinu (z delší strany) rozprostřete sýr, sušená rajčata (popřípadě bazalku) a druhou polovinou překryjte. Trochu zmáčkněte.
- Rádýlkem nakrájejte na cca 2cm pruhy. Ty stočte do vrtulek, úzké konce trochu přimáčkněte a poklaďte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete zbytkem vejce, posypte hrubozrnnou solí a pečte dozlatova v troubě rozpálené na 200 °C.
- Pokud vám při pečení vyteče na papír trošičku sýru, nic se neděje. Pokud ale nemáte rádi připečené kousky, po zchladnutí můžete kraje zlehka odlomit.
Máte rádi voňavé pečivo a křupavé tyčinky? Pak musíte vyzkoušet domácí focacciu podle videoreceptu:
Kompletní recept najdete ZDE.
Nebo vyzkoušejte další recepty na tyčinky: