Křupavé tvarohové tyčinky nejen k vínu

Moje hodnocení
4x

Večeře z jednoho tvarohu, kdy navíc tyčinky nahradí pečivo, to se v dnešní době víc než hodí. Část spotřebujete do těsta na tyčinky, ze zbytku k tyčkám udělejte třeba pomazánku…

1 porce
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Hladkou mouku, trochu povolené nakrájené máslo, vejce, asi ½ lžičky soli a měkký tvaroh dejte do mísy a ručně nebo v robotu hnětacím hákem zpracujte hladké těsto.
  2. To zabalte do potravinářské fólie a dejte asi na hodinu do lednice.
  3. Poté ho na pomoučeném válu rozválejte na tenkou placku a tu pomocí válečku opatrně přeneste na plech s pečicím papírem.
  4. Až zde ji rádlem nakrájejte na tenké tyčinky. Ty pomašlujte studenou vodou, ještě lehce osolte a posypte dle chuti mákem, sezamovými semínky nebo kmínem.
  5. Pečte v předehřáté troubě při 190 °C dozlatova.

FRESH TIP

Ze zbytku tvarohu můžete udělat jednoduchou pomazánku, když do něho vmícháte nasekané bylinky, tuňáka v konzervě nebo jen sůl a sladkou papriku.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty