reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Křupavé tvarohové tyčinky nejen k vínu
Autor: Coolinářka Křupavé tvarohové tyčinky nejen k vínu

Křupavé tvarohové tyčinky nejen k vínu

Hodnoceno: 4x
Večeře z jednoho tvarohu, kdy navíc tyčinky nahradí pečivo, to se v dnešní době víc než hodí. Část spotřebujete do těsta na tyčinky, ze zbytku k tyčkám udělejte třeba pomazánku…
do 1,5 hodiny

reklama

reklama

Suroviny

Postup

  1. Hladkou mouku, trochu povolené nakrájené máslo, vejce, asi ½ lžičky soli a měkký tvaroh dejte do mísy a ručně nebo v robotu hnětacím hákem zpracujte hladké těsto.
  2. To zabalte do potravinářské fólie a dejte asi na hodinu do lednice.
  3. Poté ho na pomoučeném válu rozválejte na tenkou placku a tu pomocí válečku opatrně přeneste na plech s pečicím papírem.
  4. Až zde ji rádlem nakrájejte na tenké tyčinky. Ty pomašlujte studenou vodou, ještě lehce osolte a posypte dle chuti mákem, sezamovými semínky nebo kmínem.
  5. Pečte v předehřáté troubě při 190 °C dozlatova.

FRESH TIP

Ze zbytku tvarohu můžete udělat jednoduchou pomazánku, když do něho vmícháte nasekané bylinky, tuňáka v konzervě nebo jen sůl a sladkou papriku.

Křupavé tvarohové tyčinky nejen k vínu
Autor: Coolinářka Křupavé tvarohové tyčinky nejen k vínu

reklama

Coolinářka
Svatava Vašková

Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.

V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.

Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.