Suroviny
- tvaroh 100 g
- máslo 100 g
- hladká mouka cca 120 g
- vejce 1 ks
- kmín
- sezamová semínka
- mák
- sůl
Postup přípravy
- Hladkou mouku, trochu povolené nakrájené máslo, vejce, asi ½ lžičky soli a měkký tvaroh dejte do mísy a ručně nebo v robotu hnětacím hákem zpracujte hladké těsto.
- To zabalte do potravinářské fólie a dejte asi na hodinu do lednice.
- Poté ho na pomoučeném válu rozválejte na tenkou placku a tu pomocí válečku opatrně přeneste na plech s pečicím papírem.
- Až zde ji rádlem nakrájejte na tenké tyčinky. Ty pomašlujte studenou vodou, ještě lehce osolte a posypte dle chuti mákem, sezamovými semínky nebo kmínem.
- Pečte v předehřáté troubě při 190 °C dozlatova.
FRESH TIP
Ze zbytku tvarohu můžete udělat jednoduchou pomazánku, když do něho vmícháte nasekané bylinky, tuňáka v konzervě nebo jen sůl a sladkou papriku.