Najděte si recept
Na co máte chuť?

Křupavé tvarohové tyčinky nejen k vínu
Večeře z jednoho tvarohu, kdy navíc tyčinky nahradí pečivo, to se v dnešní době víc než hodí. Část spotřebujete do těsta na tyčinky, ze zbytku k tyčkám udělejte třeba pomazánku…
do 1,5 hodiny
Suroviny
- tvaroh 100 g
- máslo 100 g
- hladká mouka cca 120 g
- vejce 1 ks
- sůl
- kmín, seznam, mák
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Hladkou mouku, trochu povolené nakrájené máslo, vejce, asi ½ lžičky soli a měkký tvaroh dejte do mísy a ručně nebo v robotu hnětacím hákem zpracujte hladké těsto.
- To zabalte do potravinářské fólie a dejte asi na hodinu do lednice.
- Poté ho na pomoučeném válu rozválejte na tenkou placku a tu pomocí válečku opatrně přeneste na plech s pečicím papírem.
- Až zde ji rádlem nakrájejte na tenké tyčinky. Ty pomašlujte studenou vodou, ještě lehce osolte a posypte dle chuti mákem, sezamovými semínky nebo kmínem.
- Pečte v předehřáté troubě při 190 °C dozlatova.
FRESH TIP
Ze zbytku tvarohu můžete udělat jednoduchou pomazánku, když do něho vmícháte nasekané bylinky, tuňáka v konzervě nebo jen sůl a sladkou papriku.
Coolinářka
Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.
V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.
Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.
Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.