zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Italské tyčinky grissini s olivami a rozmarýnem a dipem ze sušených rajčat
Spouštím video za 5s.
Sledujete: Tyčinky grissini s dipem

Italské tyčinky grissini s olivami a rozmarýnem a dipem ze sušených rajčat

Hodnoceno: 1x
Pokud hledáte nápad na pohoštění pro přátele nebo jen na večer u televize, zkuste báječné křupavé tyčinky s výtečným dipem, které připravil kuchař Martin Kincl v nové epizodě Pečeme podle hvězd.
do 1 hodiny

Novou kulinární show sledujte každou neděli v 17.10 na Primě! Všechny recepty a bonusové materiály z pořadu Pečeme podle hvězd najdete ve speciálu:

reklama

Suroviny

Postup

  1. Smíchejte mouku, olivový olej, sůl, nasekané olivy a nasekaný rozmarýn. Ve vlažné vodě rozmíchejte droždí a nalijte do směsi. Uhněťte v pružné těsto (pokud bude neforemné, přidejte pár kapek vody, pokud bude lepkavé, přidejte trošku hladké mouky). Správně připravené těsto je pružné a nelepí.
  2. Nechte chvilku odpočinout a poté vyválejte velmi tenké válečky, protože tyčinky při pečení zvětší svůj objem o 1/2. Pečte na 180 stupňů asi 20 minut. Dobře upečené tyčinky poznáte tak, že mají zlatavou barvu a jsou křupavé.
  3. V průběhu pečení si připravte dip. Smíchejte zakysanou smetanu, nasekaná sušená rajčata, bazalku, dochuťte solí a pepřem. Podávejte s upečenými tyčinkami.

Italské tyčinky grissini s olivami a rozmarýnem a dipem ze sušených rajčat  Foto: Italské tyčinky grissini s olivami a rozmarýnem a dipem ze sušených rajčat; foto: FTV Prima / Tomáš Svoboda

Tento recept je z pořadu Pečeme podle hvězd, který můžete sledovat každou neděli od 16.10 na Primě. 

Všechny odvysílané epizody najdete na PrimaPLAY.

V páté epizodě například odhalíte rodinné poklady z domácí kuchařky Anny Šiškové a její dcery Terezy Nvotové. S diváky se podělili o kokosovou bábovku a křupavé preclíky.

Pečeme podle hvězd - 5. epizoda Foto: Pečeme podle hvězd – 5. epizoda; foto: FTV Prima / Tomáš Svoboda

Uložit

reklama

Sledujte celou epizodu