Martin Kincl

Italské tyčinky grissini s olivami a rozmarýnem a dipem ze sušených rajčat

Tyčinky grissini s dipem

Moje hodnocení
15x

Pokud hledáte nápad na pohoštění pro přátele nebo jen na večer u televize, zkuste báječné křupavé tyčinky s výtečným dipem, které připravil kuchař Martin Kincl v nové epizodě Pečeme podle hvězd.

1 porce
60 minut
italská

Suroviny

Dip

Postup přípravy

  1. Smíchejte mouku, olivový olej, sůl, nasekané olivy a nasekaný rozmarýn. Ve vlažné vodě rozmíchejte droždí a nalijte do směsi. Uhněťte v pružné těsto (pokud bude neforemné, přidejte pár kapek vody, pokud bude lepkavé, přidejte trošku hladké mouky). Správně připravené těsto je pružné a nelepí.
  2. Nechte chvilku odpočinout a poté vyválejte velmi tenké válečky, protože tyčinky při pečení zvětší svůj objem o 1/2. Pečte na 180 stupňů asi 20 minut. Dobře upečené tyčinky poznáte tak, že mají zlatavou barvu a jsou křupavé.
  3. V průběhu pečení si připravte dip. Smíchejte zakysanou smetanu, nasekaná sušená rajčata, bazalku, dochuťte solí a pepřem. Podávejte s upečenými tyčinkami.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Martin Kincl

Martin Kincl

Přečtěte si také

Recepty