Italské tyčinky grissini s olivami a rozmarýnem a dipem ze sušených rajčat
Tyčinky grissini s dipem
Moje hodnocení
15x
Pokud hledáte nápad na pohoštění pro přátele nebo jen na večer u televize, zkuste báječné křupavé tyčinky s výtečným dipem, které připravil kuchař Martin Kincl v nové epizodě Pečeme podle hvězd.
Smíchejte mouku, olivový olej, sůl, nasekané olivy a nasekaný rozmarýn. Ve vlažné vodě rozmíchejte droždí a nalijte do směsi. Uhněťte v pružné těsto (pokud bude neforemné, přidejte pár kapek vody, pokud bude lepkavé, přidejte trošku hladké mouky). Správně připravené těsto je pružné a nelepí.
Nechte chvilku odpočinout a poté vyválejte velmi tenké válečky, protože tyčinky při pečení zvětší svůj objem o 1/2. Pečte na 180 stupňů asi 20 minut. Dobře upečené tyčinky poznáte tak, že mají zlatavou barvu a jsou křupavé.
V průběhu pečení si připravte dip. Smíchejte zakysanou smetanu, nasekaná sušená rajčata, bazalku, dochuťte solí a pepřem. Podávejte s upečenými tyčinkami.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.