reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Italské tyčinky grissini s olivami a rozmarýnem a dipem ze sušených rajčat
Spouštím video za 5s.
Sledujete: Tyčinky grissini s dipem

Italské tyčinky grissini s olivami a rozmarýnem a dipem ze sušených rajčat

Hodnoceno: 0x
Pokud hledáte nápad na pohoštění pro přátele nebo jen na večer u televize, zkuste báječné křupavé tyčinky s výtečným dipem, které připravil kuchař Martin Kincl v nové epizodě Pečeme podle hvězd.
do 1 hodiny

reklama

Novou kulinární show sledujte každou neděli v 17.10 na Primě! Všechny recepty a bonusové materiály z pořadu Pečeme podle hvězd najdete ve speciálu:

Suroviny

reklama

Postup

  1. Smíchejte mouku, olivový olej, sůl, nasekané olivy a nasekaný rozmarýn. Ve vlažné vodě rozmíchejte droždí a nalijte do směsi. Uhněťte v pružné těsto (pokud bude neforemné, přidejte pár kapek vody, pokud bude lepkavé, přidejte trošku hladké mouky). Správně připravené těsto je pružné a nelepí.
  2. Nechte chvilku odpočinout a poté vyválejte velmi tenké válečky, protože tyčinky při pečení zvětší svůj objem o 1/2. Pečte na 180 stupňů asi 20 minut. Dobře upečené tyčinky poznáte tak, že mají zlatavou barvu a jsou křupavé.
  3. V průběhu pečení si připravte dip. Smíchejte zakysanou smetanu, nasekaná sušená rajčata, bazalku, dochuťte solí a pepřem. Podávejte s upečenými tyčinkami.

Italské tyčinky grissini s olivami a rozmarýnem a dipem ze sušených rajčat  Foto: Italské tyčinky grissini s olivami a rozmarýnem a dipem ze sušených rajčat; foto: FTV Prima / Tomáš Svoboda

Tento recept je z pořadu Pečeme podle hvězd, který můžete sledovat každou neděli od 16.10 na Primě. 

Všechny odvysílané epizody najdete na PrimaPLAY.

V páté epizodě například odhalíte rodinné poklady z domácí kuchařky Anny Šiškové a její dcery Terezy Nvotové. S diváky se podělili o kokosovou bábovku a křupavé preclíky.

Pečeme podle hvězd - 5. epizoda Foto: Pečeme podle hvězd – 5. epizoda; foto: FTV Prima / Tomáš Svoboda

Uložit

Sledujte celou epizodu

reklama

reklama