Pohankové tyčinky s tvarohem a sušenou šunkou
Zdroj: Marek Bartoš / Fresh kuchyně
Pohankové tyčinky s tvarohem a sušenou šunkou
Zdroj:
Marek Bartoš / Fresh kuchyně
Slané křupavé tyčky jsou nejvítanějšími hosty party. Upečte je doma a nemusíte mít výčitky svědomí z množství přidaných éček. Pohanková mouka jim dodá zemitost, černucha neboli černý kmín příjemnou ostrost. Používá se zejména v indické a blízkovýchodní kuchyni jako koření místo cibule či pepře. Tvarohový dip působí jako balzám.
Postup přípravy
-
Obě mouky prosejte do mísy, promíchejte s droždím, černuchou a solí, zalijte sodovkou a olejem a uhněťte hladké těsto. Zakryjte ho v míse čistou utěrkou a nechte na teplém místě nakynout, zhruba 20–30 minut.
-
Z vykynutého těsta odkrajujte stejně velké kousky a vyvalujte je na pomoučené ploše na tyčinky dlouhé 20 cm. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, potřete vodou a posypte hrubou solí. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C zhruba 20 minut dozlatova. Délka pečení závisí na velikosti tyčinek. Upečené tyčinky vyjměte a nechte zchladnout.
-
Mezitím připravte tvarohový dip. Česnek oloupejte a prolisujte do tvarohu, pažitku nasekejte najemno a vmíchejte do tvarohu s česnekem.
-
Pohankové tyčinky podávejte s tvarohovým dipem a plátky šunky.
Pohankové tyčinky s tvarohem a sušenou šunkou
Zdroj: Marek Bartoš / Fresh kuchyně
Pohankové tyčinky s tvarohem a sušenou šunkou
Zdroj:
Marek Bartoš / Fresh kuchyně