návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Pohankové tyčinky s tvarohem a sušenou šunkou

4 porce
do 1,5 hodiny
Pohankové tyčinky s tvarohem a sušenou šunkou
Autor: Marek Bartoš / Fresh kuchyně Pohankové tyčinky s tvarohem a sušenou šunkou
Slané křupavé tyčky jsou nejvítanějšími hosty party. Upečte je doma a nemusíte mít výčitky svědomí z množství přidaných éček. Pohanková mouka jim dodá zemitost, černucha neboli černý kmín příjemnou ostrost. Používá se zejména v indické a blízkovýchodní kuchyni jako koření místo cibule či pepře. Tvarohový dip působí jako balzám. 
Reklama

Suroviny (4 porce)

K podávání:

Reklama

Postup

  1. Obě mouky prosejte do mísy, promíchejte s droždím, černuchou a solí, zalijte sodovkou a olejem a uhněťte hladké těsto. Zakryjte ho v míse čistou utěrkou a nechte na teplém místě nakynout, zhruba 20–30 minut. 
  2. Z vykynutého těsta odkrajujte stejně velké kousky a vyvalujte je na pomoučené ploše na tyčinky dlouhé 20 cm. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, potřete vodou a posypte hrubou solí. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C zhruba 20 minut dozlatova. Délka pečení závisí na velikosti tyčinek. Upečené tyčinky vyjměte a nechte zchladnout. 
  3. Mezitím připravte tvarohový dip. Česnek oloupejte a prolisujte do tvarohu, pažitku nasekejte najemno a vmíchejte do tvarohu s česnekem. 
  4. Pohankové tyčinky podávejte s tvarohovým dipem a plátky šunky. 
Reklama
Pohankové tyčinky s tvarohem a sušenou šunkou
Autor: Marek Bartoš / Fresh kuchyně Pohankové tyčinky s tvarohem a sušenou šunkou

Fresh kuchyně
Zdeněk Pohlreich

Na úspěch kuchařky Lehká kuchyně, ve které oblíbený šéfkuchař Zdeněk Pohlreich prozradil, proč a jakým způsobem žije zdravě, letos navázal kuchařkou Fresh kuchyně, ve které představuje moderní, zdravá a lehká jídla z čerstvých, převážně lokálních surovin. Kvalitní suroviny jsou polovina úspěchu, jak je dobře zkombinovat, upravit a naservírovat, vám ukáže Zdeněk Pohlreich na více než 90 receptech na snídaně, malá jídla, saláty, hlavní chody, dezerty a nápoje. Nejde jen o recepty, fresh je nový koncept zlepšení života, jak si prostřednictvím dobrého a zdravého jídla udržet jasnou mysl a fungující tělo. Knihu koupíte v knihkupectví nebo s podpisem na www.zdenekpohlreich.cz
Vydalo nakladatelství Sevruga. 
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama