Suroviny
- kuřecí prsa 200 g
- olivový olej 1 lžíce
- zakysaná smetana 70 g
- majonéza (light) 30 g
- dijonská hořčice 1 lžička
- jablečný ocet 1 lžíce
- čekankový sirup 3 g
- hroznové víno (bílé) 20 g
- sušené brusinky 15 g
- sůl
- růžový pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Pokud nemáte pečené kuře, kuřecí prso podélně rozkrojte a z obou stran osolte. V pánvi rozehřejte olivový olej a maso na něm z obou stran opečte dozlatova. Nechte ho trochu zchladnout.
- Zakysanou smetanu promíchejte s majonézou a hořčicí a dochuťte jablečným octem, čekankovým sirupem, solí a pepřem.
- Maso nakrájejte na větší kostky, hroznové víno na menší kousky a spolu s brusinkami vmíchejte k ochucené zakysané smetaně.
Vyzkoušejte také pravý salát Caesar podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Pravý a původní recept na salát Caesar