Suroviny
- listové těsto 2 balení
- vejce 1 ks
- kajenský pepř 2 lžičky
- čedar 1 hrnek
- slanina 18 plátků
- hnědý cukr 1/2 hrnku
- rozmarýn 1 lžíce
- sůl 1/4 lžičky
- pepř 1/2 lžičky
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 190 °C. Vyložte plech alobalem, položte na něj rošt a potřete ho olejem, aby se tyčinky nepřipalovaly.
- První balení listového těsta rozložte na prkénko a lehce ho potřete rozšlehaným vejcem (nemusíte ho využít celé, mělo by stačit i na druhé balení). Ochuťte jednou lžičkou kajenského pepře.
- Nakonec ho posypejte polovinou čedaru, rovnoměrně po celém povrchu. Vezměte váleček, lehce ho poprašte moukou a těsto jemně poválejte, aby se sýr zatlačil do těsta. Stejným způsobem připravte i druhé balení.
- Těsto rozkrájejte na asi centimetr široké proužky. Každý pruh těsta vezměte, přeložte v půlce, stlačte konce a několikrát jemně zatočte.
- Vezměte tenký plátek slaniny, omotejte ho kolem zatočeného plátku těsta a položte na rošt. Tento postup zopakujte se všemi plátky těsta.
- V mělké míse dobře smíchejte hnědý cukr, posekaný rozmarýn, sůl a pepř. Opatrně vezměte "slaninový" pruh těsta a obalte ho v připravené směsi. Vraťte ho zpět na rošt a pokračujte v obalování.
- Pečte 30 až 50 minut, v polovině pečení plech otočte, některé trouby pečou v zadní části mnohem víc. Doporučujeme tyčinky pravidelně kontrolovat přibližně od třicáté minuty pečení. Po upečení je nechte 5 minut chladnout na roštu. Poté můžete servírovat!