Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Pikantní tyčinky
Suroviny (10-15 ks porcí)
- nasekané bylinky 1/3 hrnku
- rozdrcené stroužky česneku 2 ks
- Olivový olej 2 lžíce
- Listové těsto 1 balení
- Sůl
- Pepř
Postup
- Promíchejte spolu bylinky, česnek a olej. Osolte a opepřete. Listové těsto rozválejte na tenký plát. Potřete ho bylinkovou směsí, pak ostrým nožem nebo rádýlkem rozkrájejte na proužky, každý spirálovitě stočte.
- Klaďte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 15 minut dozlatova v troubě předehřáté na 200 °C. Nechte je vychladnout. Plát těsta potřený bylinkami můžete také stočit, rozkrájet na plátky a ty pak upéct.
Časopis Gurmet - Vaše škola vaření
Lednový Gurmet vás vybaví recepty nejen nacukroví, které připravíte v cukuletu, ale také vám nabídne lahůdkový itinerář na oslavu posledního dne v roce a na bohaténovoroční hodování. Od receptu na rychlou severskou lahůdku – tatarák z lososa, přes teplé i studené chuťovky, až po utopence, které vás (nejen) druhý den po bujaré oslavě opět proberou k životu.
Jistě vás v tomto čísle potěší také recepty nasladkosti bílé a kypré jako sníh. Spolu se zvídavou cestovatelkou Janou Karasovou navštívíte Moldavsko a ochutnáte ukázky z jejího gastronomického repertoáru a zahřejete se pořádně horkými drinky. Zkrátka nepřijdou ani ti, kteří budou chtít napravit vánoční stravovací hříchy. Už teď se mohou těšit na recepty, které najdou v rubrice Zdraví – tentokrát jsou to jídla, která prý účinně brzdí stárnutí!
Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Nebo využijte nabídky výhodných balíčků s časopisy TV star a Glanc. Více informací najdete ZDE.