Suroviny
- kuřecí maso (vařené nebo pečené) 300 g
- celer (bulvový) 150 g
- šalotka 50 g
- nakládané okurky 150 g
- červená paprika 50 g
- majonéza 100 g
- suché bílé vino (ideálně ryzlink) 50 ml
- cukr krupice 10 g
- citronová kůra (najemno nastrouhaná) 1 špetka
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)

Postup přípravy
- Kuřecí maso nakrájejte na jemné nudličky. Celer oloupejte, nakrájejte na tenké nudličky julienne, vložte je do vroucí vody a povařte 2 minuty. Vyjměte je a nechte okapat.
- Šalotku oloupejte a nakrájejte nadrobno. Okurky nakrájejte také na jemné nudličky julienne. Papriku zbavte semeníku a nakrájejte ji na drobné kostičky.
- V misce rozmíchejte majonézu, sůl, pepř, víno, cukr a špetku citronové kůry dohladka. Přidejte ostatní suroviny a vše důkladně promíchejte. Salát nechte odležet v lednici, aby se chutě mohly rozležet.
K salátu se skvěle hodí žitný chléb se semínky. Připravte jej podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Jednoduchý žitný chléb se špaldovou moukou a slunečnicovými semínky
