Bezlepkové tyčinky:
- bezlepková mouka (např. Schär Mix B) 110 g + na podsypání
- máslo 100 g
- tučný tvaroh 100 g
- žloutek (na potření) 1 ks
- sůl 1/2 lžičky
Tyčinky z pšeničné mouky:
- hladká mouka (pšeničná) 100 g + na podsypání
- máslo 100 g
- tučný tvaroh 100 g
- žloutek (na potření) 1 ks
- sůl 1/2 lžičky
Na posypání:
- mák (nemletý)
- sezamová semínka (bílá a černá)
- gouda
Postup přípravy:
- Z mouky, povoleného másla, tvarohu a soli vypracujte hladké těsto, které na pomoučeném vále vyválejte do tvaru obdélníku.
- Rádlem těsto nakrájejte do požadovaného tvaru tyčinek.
- Těsto potřete rozšlehaným žloutkem a posypte mákem, sezamem nebo sýrem gouda.
- Pečte na 180 °C asi 12–15 minut.
Další recepty na skvělé tyčinky najdete u nás na webu:
A co se hodí k domácím tyčinkám? Domácí guacamole! Připravte ho podle našeho videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE