Neplecha na plechu

Pastel de papa s dýní – zapečený koláč s mletým hovězím masem

Moje hodnocení
0x

Spojení krémové bramborové kaše, pečené dýně a šťavnaté masové směsi vytváří dokonalý podzimní pokrm, který zahřeje i potěší, obzvlášť pokud slavíte Halloween. Pastel de papa v této verzi s dýní je lahodný zapečený koláč inspirovaný jihoamerickou klasikou – skvěle se hodí jako hlavní chod pro rodinný oběd nebo slavnostní večeři.

4 porce
60 minut

Masová směs:

Kaše:

Postup přípravy:

  1. Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a dejte do osolené vody, ve které je uvařte doměkka. Dýni na kaši nakrájejte na měsíčky. Vložte ji do menšího pekáče, přikryjte alobalem a dejte při 200 °C péct na 30 minut. Vejce uvařte natvrdo.

  2. Než se vejce uvaří, připravte si všechny ostatní suroviny. Cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno. Česnek utřete. Dýni na směs nakrájejte na malé kostičky a olivy na kolečka.
    Ve velké pánvi rozehřejte olej a cibuli na něm nechte zesklovatět. Poté přidejte česnek a lehce ho orestujte. Nakonec přidejte dýni, kterou nechte změknout.

  3. Nyní přišel čas do cibule zamíchat mleté maso. Dobře ho orestujte a poté ochuťte kořením – solí, pepřem a mletou paprikou. Vše zalijte rajčaty a nechte chvíli dusit. Na závěr do směsi zamíchejte pokrájené olivy a v kráječi na vajíčka nadvakrát překrojená vejce. Vše pořádně promíchejte a rozprostřete do zapékací mísy.

  4. Nyní si připravte kaši. Uvařené brambory zalijte teplým mlékem. Přidejte na kousky nakrájené máslo a lehce vše rozšťouchejte, poté metličkovým mixérem umixujte kaši. Tři lžíce kaše přendejte do zdobicího sáčku s hvězdicovou hubičkou.

  5. Dýni umixujte tyčovým mixérem a přimíchejte ji do zbylých brambor. Poté vše přeneste do cukrářského sáčku a s jeho pomocí vytvořte na masové směsi pokrývku. Bramborovou kaší nazdobte duchy. Oči jim udělejte z pepře. Vše lehce pokapejte rozpuštěným máslem a dejte do trouby vyhřáté na 160 °C na 30 minut zapéct.

Z mletého masa můžete samozřejmě připravit i tuto italskou klasiku. Máme pro vás videorecept!

Kompletní recept najdete ZDE: Lasagne s mletým masem

Nebo mrkněte na další recepty s mletým:

Zdroj receptu

Neplecha na plechu

Markéta a František Lorencovi Neplecha na plechu

Markéta a František jsou vášniví cestovatelé, jejichž zahraniční recepty můžete nalézt na blogu Neplecha na plechu, i ve velkoryse pojatých kuchařkách, které zároveň slouží jako cestovatelské deníky s tipy na výlety. Po narození syna se Markéta začala více věnovat i dětské stravě, kterou odráží nejen na sociálních sítích, ale i v jedné z „nepleších“ knih Snídaně a svačinky (nejen) pro děti.

Není divu, že v roce 2020 získali titul Absolutní vítěz Foodblogu roku a zároveň se stali vítězi v kategorii Inspirace z cest.


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů