Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem

Moje hodnocení
2x

Nemáte čas na klasické domácí lasagne s dlouho dušeným ragú a bešamelem, ale chcete si užít jejich bohatou chuť? Sáhněte po hotových raviolách a zkombinujte je s rajčatovou omáčkou a voňavým masovým ragú. Vznikne rychlá, šťavnatá a sýrem zapečená „líná“ verze lasagní, která potěší celou rodinu.

4 porce
60 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Připravte rajčatovou omáčku: rozehřejte trochu oleje, přidejte passatu, osolte, opepřete a nechte 10 minut probublávat.

  2. Na pánvi opečte na kostičky nakrájenou cibuli, přidejte mleté maso, restujte dozlatova. Vmíchejte nasekaný česnek a rajčatový protlak, dochuťte bylinkami, solí a pepřem, krátce provařte.

  3. Do zapékací mísy dejte rajčatovou omáčku, navrch navrstvěte ravioli, ragú, nastrouhaný sýr (směs mozzarelly a parmazánu) – a opakujte, dokud nespotřebujete všechny suroviny. Končete rajčatovou omáčkou a sýrem.

  4. Mísu přikryjte alobalem a pečte 20 minut při 180 °C, poté odklopte a dopečte 10–15 minut dozlatova.

  5. Nechte 5 minut odpočinout a servírujte s čerstvou bazalkou nebo listovým salátem.

Vyzkoušejte také tradiční lasagne s masovým ragú podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Perfektní recept na zapečené lasagne s ragú z mletého masa

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů