Suroviny
- ravioli (chlazené, nejlépe se sýrovou nebo špenátovou náplní) 500 g
- mleté maso (mix hovězího a vepřového) 400 g
- olivový olej 1 lžíce
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- rajčatový protlak 2 lžíce
- rajčatová passata (nebo pyré) 400 g
- sušené oregano 1 lžička
- sušená bazalka (nebo hrst čerstvé na závěr) 1 lžička
- mozzarella (nastrouhaná) 100 g
- strouhaný parmazán 50 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
Připravte rajčatovou omáčku: rozehřejte trochu oleje, přidejte passatu, osolte, opepřete a nechte 10 minut probublávat.
Na pánvi opečte na kostičky nakrájenou cibuli, přidejte mleté maso, restujte dozlatova. Vmíchejte nasekaný česnek a rajčatový protlak, dochuťte bylinkami, solí a pepřem, krátce provařte.
Do zapékací mísy dejte rajčatovou omáčku, navrch navrstvěte ravioli, ragú, nastrouhaný sýr (směs mozzarelly a parmazánu) – a opakujte, dokud nespotřebujete všechny suroviny. Končete rajčatovou omáčkou a sýrem.
Mísu přikryjte alobalem a pečte 20 minut při 180 °C, poté odklopte a dopečte 10–15 minut dozlatova.
Nechte 5 minut odpočinout a servírujte s čerstvou bazalkou nebo listovým salátem.
Vyzkoušejte také tradiční lasagne s masovým ragú podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Perfektní recept na zapečené lasagne s ragú z mletého masa