Suroviny
- mleté maso 500 g
- olej 50 ml + 20 ml na pokropení
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- rajčatová passata 500 ml
- mrkev 3 ks
- mražený hrášek 150 g
- bobkový list 1 ks
- sušené bylinky 1 lžička
- brambory (větší) 4 ks
- sůl 1 lžička
- pepř (čerstvě namletý)

Postup přípravy
- Ve větším kastrolu rozehřejte 50 ml oleje. Cibuli nakrájenou nadrobno na něm nechte zesklovatět. Přidejte česnek nakrájený na plátky a nechte 1–2 minuty rozvonět.
- Přidejte maso a opékejte na středním ohni, dokud není lehce opečené. Poté vhoďte mrkev nakrájenou na kolečka a ještě 5 minut za občasného míchání opékejte. Zalijte rajčatovou passatou a přidejte bobkový list, bylinky, sůl a pepř. Na mírném ohni nechte napůl odkryté vařit asi 20 minut. Troubu předehřejte na 190 °C.
- Mezitím omyjte brambory, zbavte je oček a nakrájejte na asi 4 mm silné plátky. K masu vsypte hrášek a zamíchejte. Masovou směs přendejte do většího pekáče nebo zapékací mísy. Navrch rozložte brambory a pokropte je rovnoměrně olejem. Dejte do trouby a pečte 30 minut, nebo dokud nejsou brambory opečené do světle hněda.

Vyzkoušejte také recept na klasické lasagne podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Perfektní recept na zapečené lasagne s mletým masem
Inspirujte se i dalšími recepty s mletým masem