Suroviny
- čínské nudle (nebo tenké špagety) 250 g
- sezamový olej 1 lžíce
- mleté hovězí maso 250 g
- sójová omáčka (světlá) 2 lžíce
- rýžový ocet 2 lžičky
- chilli olej 1 lžíce + k podávání
- sójová omáčka (tmavá) 1 lžíce
- cukr krupice 1 lžička
- kuřecí vývar 60 ml
- sezamová pasta tahini 2 lžíce
- česnek 2 stroužky
- zázvor (nastrouhaný) 1 lžíce
- jarní cibulka 2 ks
- pražené nesolené arašídy (drcené, k podávání)

Postup přípravy
- Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody. Přidejte čínské nudle (nebo špagety) a uvařte je podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente. Sceďte a dejte stranou.
- Na velké pánvi nebo ve woku rozehřejte na středním plameni lžíci sezamového oleje. Přidejte mleté hovězí maso, vařečkou ho snažte rozdělit na malé kousky a restujte zprudka, dokud nezhnědne a nebude zcela uvařené, asi 5-7 minut.
- V malé misce smíchejte 2 lžíce sójové omáčky, rýžový ocet, chilli olej, tmavou sójovou omáčku, cukr, kuřecí vývar a pastu tahini a vše rozmíchejte dohladka.
- K vařenému hovězímu masu přidejte prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a nakrájenou bílou část jarní cibulky. Za stálého míchání restujte minutu, dokud se nerozvoní.
- Připravenou omáčku vlijte do pánve a za občasného míchání ji přiveďte k varu a míchejte, dokud nezhoustne, asi 3-4 minuty.
- Podávejte Dan Dan nudle horké, posypané kapkou chilli oleje, nakrájenou zelenou částí jarní cibulky a drcenými arašídy.
Vyzkoušejte také klasické thajské nudle pad thai podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Pad thai s kuřetem nebo tofu – thajské nudle, které nejde nemilovat
Inspirujte se i dalšími recepty z čínské kuchyně