Suroviny
- brambory 600 g
- sůl
- mleté hovězí maso 200 g
- vejce (prošlehaná) 2 ks
- chilli papričky (nasekané nadrobno) 2 ks
- koření mexické 2 lžíce
- koriandr 1 svazek
- hrubá mouka 1 hrst
- řepkový olej (na smažení)
Postup přípravy
- Oloupané a nakrájené brambory zalijte v hrnci studenou vodou. Osolte, přiveďte k varu a vařte asi 20 minut. Poté je sceďte a nahrubo rozmačkejte, smíchejte s mletým masem, vejci, papričkami, kořením a větší částí nasekaného koriandru.
- Na talíři nebo na pracovní ploše posypané moukou tvarujte ze směsi vyšší placičky. Ve větší pánvi nahřejte olej a placičky smažte z obou stran dozlatova. Nakonec je posypte zbylým koriandrem.
- Připravte salsu. Grep oloupejte a malým ostrým nožem zbavte bílé slupky, poté vykrájejte jednotlivé dílky. Špičkou nože také odstraňte případná semínka. Jednotlivé dílky nakrájejte na malé kousky, vykapanou šťávu smíchejte s trochou soli a pepře, dle chuti doslaďte. Placičky podávejte spolu se salsou.
Vyzkoušejte také skvělé kapustové karbanátky s mletým masem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Kapustové karbanátky s mletým masem