Suroviny
- cibule 100 g
- mrkev 150 g
- kořenová petržel 70 g
- celer 100 g
- slunečnicový olej 4 lžíce
- cukr 1 lžička
- vinný ocet (kvasný) 1 lžíce
- rajčatový protlak 40 g
- bobkový list 3 ks
- celá skořice 1 ks
- krájená rajčata (z plechovky) 250 g
- sůl
- černý mletý pepř
- bílá paprika 6 ks
- anglická slanina 100 g
- mleté maso (mix) 200 g
- mletý kmín 1 lžička
Postup přípravy:
- Cibuli, mrkev, petržel a celer očistěte, oloupejte a nakrájejte na kostičky. V hrnci nahřejte olej, přidejte připravenou zeleninu a restujte asi 10 minut.
- Přimíchejte cukr, ocet, protlak, přidejte bobkové listy, skořici a restujte další minutu. Nakonec podlijte 400 ml vody, zapracujte krájená rajčata, sůl a pepř. Vařte asi 10 minut.
- Paprikám odřízněte vrchní části a odstraňte semeníky. Do větší mísy dejte nakrájenou slaninu, přidejte mleté maso, kmín, sůl, pepř a vše promíchejte.
- Hotovou masovou směsí naplňte papriky. Zeleninovou omáčku přemístěte do pekáčku a vložte do ní všechny plněné papriky. Pečte ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 45 minut, vyndejte a nechte 15 minut odležet. K podávání se hodí například vařený bulgur.
Další paprikový pokrm, který dobře znáte? Uvařte si tuto klasiku podle videoreceptu!
Kompletní recept najdete ZDE: Plněné papriky s rajskou omáčkou
Nebo mrkněte na další pokrmy z jednoho pekáče: