Suroviny
- olivový olej 2 lžíce
- česnek 3 stroužky
- krůtí mleté maso 500 g
- cibule (velká) 1 ks
- mrkev 2 ks
- řapíkatý celer 4 řapíky
- mletá skořice 1 lžička
- mletá sladká paprika 1 lžička
- římský kmín (mletý) 1 lžička
- chilli koření 1/4 lžičky
- sterilovaná cizrna 400 g (1 plechovka)
- batáty 500 g
- krájená rajčata 400 g (1 plechovka)
- zeleninový vývar (nebo drůbeží) 1,5 litru
- baby špenát 200 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Ve velkém hrnci rozehřejte při střední teplotě olej. Vsypte mleté maso a za stálého míchání a rozmělňování ho trochu opečte.
- K masu vmíchejte cibuli, celer, mrkev a česnek a několik minut smažte, až cibule zesklovatí.
- Vmíchejte všechno koření.
- Přidejte cizrnu, sladké brambory, rajčata a vývar, důkladně promíchejte a uveďte do varu. Teplotu snižte a polévku vařte částečně přikrytou 25 až 30 minut, občas ji promíchejte.
- Pomocí mačkadla na brambory rozmačkejte část zeleniny, aby polévka ještě zhoustla. Podle chuti ji osolte a opepřete, nakonec do ní vsypte špenát a už dál nevařte, špenát zavadne v horké polévce, ale neztratí barvu.
Vyzkoušejte také polévku s červenou čočkou a rajčaty podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Polévka z červené čočky s rajčaty