Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro

Moje hodnocení
0x

Tento tradiční pokrm z Toskánska v sobě spojuje výraznou chuť divočáka, vůni středomořských bylinek a jemnou sladkost rajčat. Pappardelle al Cinghiale jsou ideálním jídlem pro chladné večery i sváteční rodinná setkání. Inspirujte se receptem ze sezónního menu italské restaurace Rossopomodoro na pražských Vinohradech.

10 porcí
300 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Maso z divočáka nakrájejte na kostičky o velikosti přibližně 1 cm. Vložte jej do mísy, přidejte nahrubo nakrájenou zeleninu (mrkev, cibuli, celer, česnek), bobkový list, rozmarýn, petržel a jalovec. Zalijte červeným vínem a nechte alespoň 2 hodiny marinovat.

  2. Poté maso sceďte a marinádu si uschovejte. Zeleninu nakrájejte nadrobno.

  3. V širokém kastrolu rozehřejte olivový olej a přidejte najemno nasekanou zeleninu. Restujte ji 5 minut na vyšším plameni, aby se krásně rozvoněla.

  4. Přidejte kousky masa a zprudka je orestujte, dokud nezískají zlatavou barvu. Poté podlijte marinádou a nechte odpařit alkohol.

  5. Vmíchejte rajčatové pyré, přiklopte poklicí a duste na mírném ohni asi 4 hodiny. Ragú občas promíchejte a v případě potřeby podlijte trochou vody nebo vývaru.

  6. Nakonec dochuťte solí a pepřem.

  7. Na talíře rozdělte po 100 g čerstvě uvařených pappardelle, přelijte vydatnou porcí ragú a posypte jemně nastrouhaným toskánským pecorinem.

Buon Appetito!

Restaurace Rossopomodoro je místem, kde znají tajemství pravé italské kuchyně. Ke zdejším ikonickým pokrmům patří pizza Margherita a v menu nechybí ani další tradiční italské pokrmy, jako jsou domácí těstoviny, gnocchi či čerstvé saláty. První restaurace Rossopomodoro vznikla v roce 1998 v Neapoli, postupně se otevřelo dalších 60 podniků po celé Itálii. Dnes si díky Rossopomodoro mohou nefalšovanou neapolskou pizzu či spaghetti dopřát lidé v mnoha zemích, včetně České republiky.

Vyzkoušejte také klasické italské ragú bolognese podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Nejlepší recept na boloňské špagety krok za krokem

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů