Trhané hovězí ragú s těstovinami
Zdroj: Kublanka
Trhané hovězí ragú s těstovinami
Zdroj:
Kublanka
Pomalé vaření má opravdu něco do sebe! Díky dlouhé přípravě se celý dům nebo byt krásně naplní všemi vůněmi, a to je teprve začátek. Pak přijde na řadu ochutnávání! Uvařte rodině k obědu masové ragú s těstovinami a dopřejte si výtečné a luxusní jídlo.
Postup přípravy:
-
Hovězí maso omyjte, osušte a nakrájejte na velké kostky. Maso osolte, opepřete a nechte 15 minut odpočinout při pokojové teplotě.
-
Mrkev očistěte a nakrájejte na kostičky. Česnek utřete s malým množstvím soli. V silnostěnném, ideálně litinovém, hrnci rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte utřený česnek a nechte za stálého míchání krátce orestovat.
-
Jakmile se rozvoní, přidejte maso, drcená rajčata, tymián, bobkový list, mrkev a podlijte vývarem.
-
Přiklopte poklicí a na malém ohni pomalu vařte do změknutí, přibližně 3 hodiny. V případě potřeby podlévejte vodou nebo vývarem. Jakmile je maso zcela měkké, odstraňte bylinky a maso natrhejte vidličkami na vlákna.
-
Natrhané maso vraťte zpět do omáčky a dobře promíchejte. Těstoviny uvařte al dente ve velkém množství osolené vody, ihned je sceďte a přidejte k hovězímu ragú.
-
Jemně promíchejte. Podávejte posypané najemno nastrouhaným parmazánem a najemno nasekanou hladkolistou petrželkou.
Trhané hovězí ragú s těstovinami
Zdroj: Kublanka
Trhané hovězí ragú s těstovinami
Zdroj:
Kublanka
Další recepty na voňavé ragú: