Trhané hovězí ragú s těstovinami

Moje hodnocení
2x

Pomalé vaření má opravdu něco do sebe! Díky dlouhé přípravě se celý dům nebo byt krásně naplní všemi vůněmi, a to je teprve začátek. Pak přijde na řadu ochutnávání! Uvařte rodině k obědu masové ragú s těstovinami a dopřejte si výtečné a luxusní jídlo.

4 porce
240 minut

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Hovězí maso omyjte, osušte a nakrájejte na velké kostky. Maso osolte, opepřete a nechte 15 minut odpočinout při pokojové teplotě.
  2. Mrkev očistěte a nakrájejte na kostičky. Česnek utřete s malým množstvím soli. V silnostěnném, ideálně litinovém, hrnci rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte utřený česnek a nechte za stálého míchání krátce orestovat.
  3. Jakmile se rozvoní, přidejte maso, drcená rajčata, tymián, bobkový list, mrkev a podlijte vývarem.
  4. Přiklopte poklicí a na malém ohni pomalu vařte do změknutí, přibližně 3 hodiny. V případě potřeby podlévejte vodou nebo vývarem. Jakmile je maso zcela měkké, odstraňte bylinky a maso natrhejte vidličkami na vlákna.
  5. Natrhané maso vraťte zpět do omáčky a dobře promíchejte. Těstoviny uvařte al dente ve velkém množství osolené vody, ihned je sceďte a přidejte k hovězímu ragú.
  6. Jemně promíchejte. Podávejte posypané najemno nastrouhaným parmazánem a najemno nasekanou hladkolistou petrželkou.

Další recepty na voňavé ragú:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kublanka.cz

Kublanka.cz

Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. Zatímco Blanka vymýšlí, vaří a fotí všechny recepty, tak Kuba je pro vás všechny testuje tím, že je sní. Avšak není na to sám a má dva skvělé pomocníky Adama a Matyáše. A tak Blanka vaří pro celou rodinu tak, aby všichni 3 chlapi byli šťastní, najezení a měla od nich chvilku klidu. Jejich vzájemné snažení můžete sledovat na food blogu www.kublanka.cz

V současnosti můžete na pultech knihkupců vidět kuchařku Kublanka vaří DOMA, kde je přes 70 zbrusu nových receptů, které nenajdete na blogu a jsou připraveny pouze pro tuto kuchařku.

Kuchařku můžete zakoupit například v Knižním klubu nebo v široké prodejní síti.


Přečtěte si také

Recepty