návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Rychlé masové ragú na těstoviny

Hodnoceno: 5x
4 porce
do 30 minut
Rychlé masové ragú na těstoviny
Autor: Tajemství těstovin Rychlé masové ragú na těstoviny
I milovníci masa mají svoji ikonickou omáčku. Na rozdíl od šťavnaté boloňské omáčky připravíte tohle masové ragú velmi jednoduše a v překvapivě krátkém čase. Orestované maso a koncentrovaný rajčatový protlak v sobě ukrývají umami chuť, a když se spojí s vínem a česnekem, které ji ještě podtrhnou, vzniká ragú, po němž se může každý utlouct. Víno použijte své oblíbené, které chcete podávat k těstovinám.

Postup

  1. V pánvi rozehřejte olej. Česnek oloupejte a podélně rozkrojte, můžete odstranit klíček. Cibuli oloupejte a nakrájejte na osminy. Opékejte je na oleji dozlatova, přisypte maso a restujte ho dohněda. Vařečkou rozmačkávejte kousky masa. Osolte, opepřete, přidejte bobkový list a vmíchejte rajčatový protlak. Ztlumte teplotu a za častého míchání povařte, až se olej začne oddělovat od omáčky. 
  2. Přilijte víno a vařte zhruba 5 minut, až se vstřebá. Dochuťte solí a pepřem. 
  3. Ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente. Slijte je a podávejte s masovým ragú a hoblinami parmazánu. 

PRIMA TIP: Tohle masové ragú je sušší než obvyklé masové omáčky, pokud toužíte po husté šťavnaté omáčce, přidejte k masu podlitému vínem 800 g konzervovaných krájených rajčat a špetku sušeného oregana a povařte do zhoustnutí.

Rychlé masové ragú na těstoviny
Autor: Tajemství těstovin Rychlé masové ragú na těstoviny

Tajemství těstovin
Laura Santtini

Italská spisovatelka Laura Santtini píše o jídle a spojuje v sobě na jedné straně bohatou kulturu autentické italské kuchyně, která patří k hluboko zakořeněnému dědictví milovníka jídla, a na straně druhé moderní přístup k trendům, metodám a ingrediencím, které si oblíbily kuchařky i celé rodiny. Podle Laury tkví podstata těstovin v omáčce. S jakými těstovinami omáčku smícháte, je už zcela na vás. Možností je mnoho, od spiralizované zeleniny, luštěninových nebo bezpšeničných těstovin, které vám po náročném pracovním dni vykouzlí zdravou večeři, až po ručně dělané těstoviny, s nimiž si můžete pohrát o víkendu.

Vydalo nakladatelství Omega.