Suroviny
- olivový olej 5 lžic
- česnek 1 stroužek
- cibule 1 ks
- mleté hovězí maso 500 g
- velký bobkový list 1 ks
- rajčatový protlak 3 lžíce
- červené nebo bílé víno 125 ml
- nudle z máslové dýně nebo sušené těstoviny 500 g
- hobliny parmazánu na posypání
- sůl a čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- V pánvi rozehřejte olej. Česnek oloupejte a podélně rozkrojte, můžete odstranit klíček. Cibuli oloupejte a nakrájejte na osminy. Opékejte je na oleji dozlatova, přisypte maso a restujte ho dohněda. Vařečkou rozmačkávejte kousky masa. Osolte, opepřete, přidejte bobkový list a vmíchejte rajčatový protlak. Ztlumte teplotu a za častého míchání povařte, až se olej začne oddělovat od omáčky.
- Přilijte víno a vařte zhruba 5 minut, až se vstřebá. Dochuťte solí a pepřem.
- Ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente. Slijte je a podávejte s masovým ragú a hoblinami parmazánu.
PRIMA TIP: Tohle masové ragú je sušší než obvyklé masové omáčky, pokud toužíte po husté šťavnaté omáčce, přidejte k masu podlitému vínem 800 g konzervovaných krájených rajčat a špetku sušeného oregana a povařte do zhoustnutí.