Bílé telecí ragú s těstovinami
Zdroj: Tajemství těstovin
Bílé telecí ragú s těstovinami
Zdroj:
Tajemství těstovin
Jedná se o recept, jímž si vysloužíte potlesk vestoje, pokud jej nezkazíte. Tento mléčný bratránek pozvolna vařené masové omáčky s rajčatovým základem, která je známější, je báječný a rozhodně stojí za námahu.
Postup přípravy
-
V hrnci se silným dnem rozehřejte olivový olej, přidejte do něj mleté telecí a míchejte, dokud nebude zlatavé a zhnědlé.
-
Přimíchejte česnek, rozmarýn a šalvěj a nechte 3–4 minuty povařit. Přidejte cibuli, mrkev a celer a za častého míchání, aby se směs nepřipálila, vařte dalších 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
-
Přilijte víno a nechte několik minut povařit, aby se alkohol trochu vyvařil. Přilijte najednou polovinu mléka, zbytek mléka přilévejte postupně, dokud se úplně nevstřebá. Přidejte bobkový list a muškátový oříšek. Osolte a opepřete. Částečně přiklopte a na velmi mírném plameni vařte 1–2 hodiny nebo dokud se nevytvoří hustá a chutná omáčka.
-
Ke konci vaření omáčky uvařte těstoviny v dostatku osolené vroucí vody dle návodu na obalu.
-
Těstoviny sceďte, ale nechte si hrnek vody. Nasypte horké těstoviny do telecího ragú, přilijte trochu slité vody a přidejte máslo. S vervou míchejte na prudkém plameni, dokud pokrm nebude mít krémovou konzistenci a těstoviny dobře obalené omáčkou.
-
Posypte sýrem a pepřem a ihned podávejte.
Bílé telecí ragú s těstovinami
Zdroj: Tajemství těstovin
Bílé telecí ragú s těstovinami
Zdroj:
Tajemství těstovin
Hledáte spíše klasické ragú bolognese s rajčatovým základem? Zkuste tento recept: