Suroviny
- Olivový olej 2 lžíce
- vepřové ramínko bez kosti 1,25 kg
- sůl a čerstvě namletý pepř
- cibule, nakrájená 1 ks
- Česnek 3 stroužky
- čerstvý tymián 4 snítky
- fenykl (semínka) 1,5 lžíce
- červené víno 250 ml
- konzervovaná sekaná rajčata 2 plechovky
- hovězí vývar s nízkým obsahem soli 250–750 ml
- těstoviny typu pappardelle 500 g
- čerstvě nastrouhaný parmazán
Článek
18 neodolatelných receptů na těstoviny s rajčaty
Tahle láska začíná obvykle už v dětství a trvá celý život! Těstoviny s "červenou omáčkou" jsou zkrátka hříšně dobré.
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 165 °C.
- V silnostěnném kastrolu, který se dá dát do trouby, rozehřejte olej. Vepřové ramínko osolte a opepřete, a až bude olej horký, ze všech stran ho na něm opečte dohněda. Přemístěte na talíř.
- Na olej dejte cibuli a restujte, dokud nebude sklovitá. Přidejte česnek, tymián a fenykl a duste asi 2 minuty. Přilijte víno a zhruba po 3 minutách, kdy by se objem tekutiny měl zmenšit na polovinu, i rajčata a třetinu vývaru. Přiveďte k varu a po chvíli do kastrolu vraťte maso. Omáčka by měla sahat zhruba do třetiny jeho výšky – pokud je jí méně, přidejte ještě trochu vývaru.
- Kastrol přikrytý víkem vložte do předehřáté trouby a pečte asi 3 hodiny. Každých 45 minut maso zkontrolujte a obraťte, případně přilijte vývar. Že je hotové, poznáte podle toho, že se dá snadno natrhat vidličkou. Po vyndání z trouby maso nechte trochu vychladnout a pak ho pomocí dvou vidliček natrhejte na vlákna. Přelijte šťávou, případně ještě dosolte a dobře promíchejte.
- Těstoviny uvařte podle návodu. Servírujte přelité velkou porcí ragú a posypané parmazánem.