Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Vepřové ragú s fenyklem a červeným vínem

6–8 porcí
nad 2 hodiny
Vepřové ragú s fenyklem a červeným vínem
Vepřové ragú s fenyklem a červeným vínem Autor: Rychlé večeře - Těstoviny
Ragú s trhaným vepřovým patří k časově náročnějším pokrmům, ta úžasná vůně a chuť ale stojí za to. V jedné dávce je tolik masa, že vám po nedělním obědě možná trocha zbude: kromě těstovin ale chutná skvěle třeba i jen tak s čerstvým pečivem, takže se určitě neztratí.
Reklama

Článek

Špagety s rajčatovou omáčkou Foto:

18 neodolatelných receptů na těstoviny s rajčaty

Tahle láska začíná obvykle už v dětství a trvá celý život! Těstoviny s "červenou omáčkou" jsou zkrátka hříšně dobré.
Reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 165 °C.
  2. V silnostěnném kastrolu, který se dá dát do trouby, rozehřejte olej. Vepřové ramínko osolte a opepřete, a až bude olej horký, ze všech stran ho na něm opečte dohněda. Přemístěte na talíř.
  3. Na olej dejte cibuli a restujte, dokud nebude sklovitá. Přidejte česnek, tymián a fenykl a duste asi 2 minuty. Přilijte víno a zhruba po 3 minutách, kdy by se objem tekutiny měl zmenšit na polovinu, i rajčata a třetinu vývaru. Přiveďte k varu a po chvíli do kastrolu vraťte maso. Omáčka by měla sahat zhruba do třetiny jeho výšky – pokud je jí méně, přidejte ještě trochu vývaru.
  4. Kastrol přikrytý víkem vložte do předehřáté trouby a pečte asi 3 hodiny. Každých 45 minut maso zkontrolujte a obraťte, případně přilijte vývar. Že je hotové, poznáte podle toho, že se dá snadno natrhat vidličkou. Po vyndání z trouby maso nechte trochu vychladnout a pak ho pomocí dvou vidliček natrhejte na vlákna. Přelijte šťávou, případně ještě dosolte a dobře promíchejte.
  5. Těstoviny uvařte podle návodu. Servírujte přelité velkou porcí ragú a posypané parmazánem.
Reklama

Vepřové ragú s fenyklem a červeným vínem  Foto: Vepřové ragú s fenyklem a červeným vínem; foto: Rychlé večeře – Těstoviny

Rychlé večeře - Těstoviny Foto:

Těstoviny rychlé večeře: Jídla pro každý den

Kate McMillan

Tato série kuchařek nabízí recepty na jednoduché, rychlé, přesto vynikající večeře pro kterýkoliv den v týdnu. Výběr receptů jistě potěší všechny věkové kategorie čtenářů. Těstoviny jsou ideální surovinou pro rychlé a chutné večer během pracovního týdne, ale i pro sváteční víkendy.

Tato kniha nejenže nabízí celou řadu omáček – od Bolognese po Alfredo, ale naleznete zde také jednoduché instrukce a postup výroby vlastních těstovin. Řada originálních omáček vás jistě překvapí a potěší i vegetariány. Samozřejmě nemohou chybět tipy na chutné saláty jako přílohu.

Vydalo nakladatelství Omega.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama