Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Recepty
Recepty
Kate McMillan
Pin it

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Vepřové ragú s fenyklem a červeným vínem

Vepřové ragú s fenyklem a červeným vínem

Vepřové ragú s fenyklem a červeným vínem Zdroj: Rychlé večeře - Těstoviny

  • Zavřít
Vepřové ragú s fenyklem a červeným vínem

Vepřové ragú s fenyklem a červeným vínem Zdroj: Rychlé večeře - Těstoviny

Moje hodnocení
19x

Ragú s trhaným vepřovým patří k časově náročnějším pokrmům, ta úžasná vůně a chuť ale stojí za to. V jedné dávce je tolik masa, že vám po nedělním obědě možná trocha zbude: kromě těstovin ale chutná skvěle třeba i jen tak s čerstvým pečivem, takže se určitě neztratí.

6 porcí
120 minut
Seznam.cz banner

Suroviny

  • olivový olej 2 lžíce
  • vepřové ramínko (bez kosti) 1,25 kg
  • cibule (nakrájená) 1 ks
  • česnek 3 stroužky
  • tymián (čerstvý ) 4 snítky
  • fenykl (semínka) 1,5 lžíce
  • červené víno 250 ml
  • rajčata (konzervovaná sekaná ) 2 plechovky
  • hovězí vývar (s nízkým obsahem soli) 250–750 ml
  • těstoviny (typu pappardelle) 500 g
  • strouhaný parmazán (čerstvě nastrouhaný )
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř

Článek

18 neodolatelných receptů na těstoviny s rajčaty

Tahle láska začíná obvykle už v dětství a trvá celý život! Těstoviny s "červenou omáčkou" jsou zkrátka hříšně dobré.

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 165 °C.
  2. V silnostěnném kastrolu, který se dá dát do trouby, rozehřejte olej. Vepřové ramínko osolte a opepřete, a až bude olej horký, ze všech stran ho na něm opečte dohněda. Přemístěte na talíř.
  3. Na olej dejte cibuli a restujte, dokud nebude sklovitá. Přidejte česnek, tymián a fenykl a duste asi 2 minuty. Přilijte víno a zhruba po 3 minutách, kdy by se objem tekutiny měl zmenšit na polovinu, i rajčata a třetinu vývaru. Přiveďte k varu a po chvíli do kastrolu vraťte maso. Omáčka by měla sahat zhruba do třetiny jeho výšky – pokud je jí méně, přidejte ještě trochu vývaru.
  4. Kastrol přikrytý víkem vložte do předehřáté trouby a pečte asi 3 hodiny. Každých 45 minut maso zkontrolujte a obraťte, případně přilijte vývar. Že je hotové, poznáte podle toho, že se dá snadno natrhat vidličkou. Po vyndání z trouby maso nechte trochu vychladnout a pak ho pomocí dvou vidliček natrhejte na vlákna. Přelijte šťávou, případně ještě dosolte a dobře promíchejte.
  5. Těstoviny uvařte podle návodu. Servírujte přelité velkou porcí ragú a posypané parmazánem.
Kate McMillan

Zdroj receptu

Kate McMillan

Knihy Omega Kate McMillan

Nejoblíbenější maso, po němž saháme prakticky kdykoliv. A tohle je praktická příručka, která kdykoliv poradí, co s ním, když už nám docházejí nápady. Padesátka hlavních jídel, příloh i salátů, jídel na víkend, na párty nebo pro dva, chytré triky, které práci ještě víc usnadní, nápady, tipy – prostě arzenál pro všechny, kdo kuře zařazují do jídelníčku občas nebo by ho nejraději jedli pořád.

Vydalo nakladatelství Omega.

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky víno maso těstoviny vývar fenykl obecný ragú

Návrhy pro vás

Rohlíčky z bramborového těsta s medovým máslem a mandlemi Sladké

Rohlíčky z bramborového těsta s medovým máslem a mandlemi

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve Vegetariánské

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Vepřové výpečky na černém pivu s jablky – dokonale hořkosladká chuť na talíři Maso

Vepřové výpečky na černém pivu s jablky – dokonale hořkosladká chuť na talíři

Plněné hovězí rolky na pivu – poctivá klasika s vůní slaniny a koření Maso

Plněné hovězí rolky na pivu – poctivá klasika s vůní slaniny a koření

Londýnské řezy – vláčný dezert s povidly a křupavou krustou z ořechového sněhu Sladké

Londýnské řezy – vláčný dezert s povidly a křupavou krustou z ořechového sněhu

Nepečený švestkovo-jablečný dort: Jednoduchý moučník s piškoty a kompotem Sladké

Nepečený švestkovo-jablečný dort: Jednoduchý moučník s piškoty a kompotem

Vepřový jazyk s houbovou omáčkou – zapomenutá klasika české kuchyně Maso

Vepřový jazyk s houbovou omáčkou – zapomenutá klasika české kuchyně

Rychlé domácí langoše bez kynutí – festivalová klasika se zakysanou smetanou a slaninou Recepty

Rychlé domácí langoše bez kynutí – festivalová klasika se zakysanou smetanou a slaninou


Přečtěte si také

Prostřeno!
Připravujeme Prostřeno! s misskami. Musejí přidat do menu kalorickou bombu

Připravujeme Prostřeno! s misskami. Musejí přidat do menu kalorickou bombu

Sladké
Rohlíčky z bramborového těsta s medovým máslem a mandlemi

Rohlíčky z bramborového těsta s medovým máslem a mandlemi

Prostřeno!
Prostřeno: Nevajíčková pomazánka, pečivo

Prostřeno: Nevajíčková pomazánka, pečivo

Prostřeno!
Prostřeno: Pečená zelenina, šťouchané brambory, domácí dip tofunéza

Prostřeno: Pečená zelenina, šťouchané brambory, domácí dip tofunéza

Prostřeno!
Prostřeno: Štrúdl z pivního těsta s mákem

Prostřeno: Štrúdl z pivního těsta s mákem

Prostřeno!
Prostřeno: Curry polévka s cizrnou

Prostřeno: Curry polévka s cizrnou

Vegetariánské
Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Maso
Vepřové výpečky na černém pivu s jablky – dokonale hořkosladká chuť na talíři

Vepřové výpečky na černém pivu s jablky – dokonale hořkosladká chuť na talíři

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce

Fusilli s houbami a slaninou – podzimní klasika s italskými chutěmi Recepty

Fusilli s houbami a slaninou – podzimní klasika s italskými chutěmi

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů Polévky

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Sladké
Rohlíčky z bramborového těsta s medovým máslem a mandlemi

Rohlíčky z bramborového těsta s medovým máslem a mandlemi

Londýnské řezy – vláčný dezert s povidly a křupavou krustou z ořechového sněhu Sladké

Londýnské řezy – vláčný dezert s povidly a křupavou krustou z ořechového sněhu

Nepečený švestkovo-jablečný dort: Jednoduchý moučník s piškoty a kompotem Sladké

Nepečený švestkovo-jablečný dort: Jednoduchý moučník s piškoty a kompotem

Maso
Vepřové výpečky na černém pivu s jablky – dokonale hořkosladká chuť na talíři

Vepřové výpečky na černém pivu s jablky – dokonale hořkosladká chuť na talíři

Plněné hovězí rolky na pivu – poctivá klasika s vůní slaniny a koření Maso

Plněné hovězí rolky na pivu – poctivá klasika s vůní slaniny a koření

Vepřový jazyk s houbovou omáčkou – zapomenutá klasika české kuchyně Maso

Vepřový jazyk s houbovou omáčkou – zapomenutá klasika české kuchyně

Vegetariánské
Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl Maso

Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl

Zapečený květák s paprikami, slaninou a sýrem – vydatný oběd z pár surovin Recepty

Zapečený květák s paprikami, slaninou a sýrem – vydatný oběd z pár surovin

Nápoje
Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Ryby a mořské plody
Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Polévky
Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem

Hřejivá polévka s vepřovým masem, houbami a vejcem – pokrm inspirovaný japonským ramenem Polévky

Hřejivá polévka s vepřovým masem, houbami a vejcem – pokrm inspirovaný japonským ramenem

Kuřecí polévka s houbami a rýží – hřejivá klasika v moderním kabátku Polévky

Kuřecí polévka s houbami a rýží – hřejivá klasika v moderním kabátku

Recepty
Rychlé domácí langoše bez kynutí – festivalová klasika se zakysanou smetanou a slaninou

Rychlé domácí langoše bez kynutí – festivalová klasika se zakysanou smetanou a slaninou

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři Vegetariánské

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři

Cebularz – polské kynuté koláče s cibulí a mákem budou slušet i české tabuli Předkrmy a chuťovky

Cebularz – polské kynuté koláče s cibulí a mákem budou slušet i české tabuli

Vegetariánské
Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem Polévky

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři Vegetariánské

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři

Sladké
Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta Sladké

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení Sladké

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Přílohy
Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem

Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci Maso

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci

Krémové rizoto s pečenými hruškami a modrým sýrem – sladko-slaná harmonie na talíři Přílohy

Krémové rizoto s pečenými hruškami a modrým sýrem – sladko-slaná harmonie na talíři

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Karta se otočila. Ukrajinské střely překvapily i západní experty, Rusové už jejich sílu okusili Trump potvrdil, že v pátek přijme Zelenského v Bílém domě. Řešit budou Tomahawky Skvělá zpráva pro domácnosti: Ceny za energie dál padají. Podívejte se, kolik můžete ušetřit

prima-zeny

Anička nařkla Čestmíra, že je včelí královnou. Další ho podezřívají, že je zrádce Playboy z Moravy Honza v nahé seznamce: Připadám si jako Karlík v továrně na čokoládu MJ chce pomstít bratra. Mia neváhala a začala taktizovat proti Báře

prima-zoom

Jak křeček zvládá alkohol? Šéf NATO vtipně okomentoval potíže ruské ponorky u západních břehů. Původně jí hrozila exploze Kdo jsou poslední rukojmí, které Hamás vrátil do Izraele? Jde o tankisty nebo hrdinu z hudebního festivalu

prima-fresh

Rohlíčky z bramborového těsta s medovým máslem a mandlemi Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve Vepřové výpečky na černém pivu s jablky – dokonale hořkosladká chuť na talíři

prima-cool

Chystá se velký návrat Ripleyové Unikl parádní trailer 2. série nového Daredevila. Fanoušky nadchl další velký comeback Udělejte si z mobilu skutečný foťák. Čína epicky vyzývá na souboj Apple a Samsung

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Bydlení Diane Keaton bylo unikátní jako ona sama. Dům z roku 1880 snoubí historii s luxusem Chcete mít v zimě čerstvou pažitku? Pusťte se do domácího rychlení! Na podzim mění listy barvu na žlutou, oranžovou, červenou a hnědou. Víte proč?

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.