Najděte si recept
Na co máte chuť?

Vepřové ragú s fenyklem a červeným vínem
Ragú s trhaným vepřovým patří k časově náročnějším pokrmům, ta úžasná vůně a chuť ale stojí za to. V jedné dávce je tolik masa, že vám po nedělním obědě možná trocha zbude: kromě těstovin ale chutná skvěle třeba i jen tak s čerstvým pečivem, takže se určitě neztratí.
nad 2 hodiny
6–8 porcí
Článek
18 neodolatelných receptů na těstoviny s rajčaty
Tahle láska začíná obvykle už v dětství a trvá celý život! Těstoviny s "červenou omáčkou" jsou zkrátka hříšně dobré.
Suroviny (6–8 porcí)
- Olivový olej 2 lžíce
- vepřové ramínko bez kosti 1,25 kg
- sůl a čerstvě namletý pepř
- cibule, nakrájená 1 ks
- Česnek 3 stroužky
- čerstvý tymián 4 snítky
- fenykl (semínka) 1,5 lžíce
- červené víno 250 ml
- konzervovaná sekaná rajčata 2 plechovky
- hovězí vývar s nízkým obsahem soli 250–750 ml
- těstoviny typu pappardelle 500 g
- čerstvě nastrouhaný parmazán
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Předehřejte troubu na 165 °C.
- V silnostěnném kastrolu, který se dá dát do trouby, rozehřejte olej. Vepřové ramínko osolte a opepřete, a až bude olej horký, ze všech stran ho na něm opečte dohněda. Přemístěte na talíř.
- Na olej dejte cibuli a restujte, dokud nebude sklovitá. Přidejte česnek, tymián a fenykl a duste asi 2 minuty. Přilijte víno a zhruba po 3 minutách, kdy by se objem tekutiny měl zmenšit na polovinu, i rajčata a třetinu vývaru. Přiveďte k varu a po chvíli do kastrolu vraťte maso. Omáčka by měla sahat zhruba do třetiny jeho výšky – pokud je jí méně, přidejte ještě trochu vývaru.
- Kastrol přikrytý víkem vložte do předehřáté trouby a pečte asi 3 hodiny. Každých 45 minut maso zkontrolujte a obraťte, případně přilijte vývar. Že je hotové, poznáte podle toho, že se dá snadno natrhat vidličkou. Po vyndání z trouby maso nechte trochu vychladnout a pak ho pomocí dvou vidliček natrhejte na vlákna. Přelijte šťávou, případně ještě dosolte a dobře promíchejte.
- Těstoviny uvařte podle návodu. Servírujte přelité velkou porcí ragú a posypané parmazánem.
Vepřové ragú s fenyklem a červeným vínem; foto: Rychlé večeře – Těstoviny
Těstoviny rychlé večeře: Jídla pro každý den
Kate McMillan
Tato série kuchařek nabízí recepty na jednoduché, rychlé, přesto vynikající večeře pro kterýkoliv den v týdnu. Výběr receptů jistě potěší všechny věkové kategorie čtenářů. Těstoviny jsou ideální surovinou pro rychlé a chutné večer během pracovního týdne, ale i pro sváteční víkendy.
Tato kniha nejenže nabízí celou řadu omáček – od Bolognese po Alfredo, ale naleznete zde také jednoduché instrukce a postup výroby vlastních těstovin. Řada originálních omáček vás jistě překvapí a potěší i vegetariány. Samozřejmě nemohou chybět tipy na chutné saláty jako přílohu.
Vydalo nakladatelství Omega.