Ochutnejte poctivou domáckou kuchyni v pražském Chutnoff Bakery and Bistro

Je skvělé, že se v našich končinách objevují restaurace s nabídkou různých světových kuchyní. Pokud se chcete vydat na kulinární výlet na východ, vyberte si z široké nabídky pražské restaurace Chutnoff.

Velmi ráda ochutnávám nová jídla a testuji různé národní kuchyně. Pestrý svět jídla nabízí tolik možností! Když jsem v nabídce Dáme jídlo objevila restauraci Chutnoff Bakery and Bistro, právě netradiční menu mě zlákalo k objednání. Na jídelním lístku najdete širokou škálu jídel ze staroslovanské kuchyně. Ta je té naší v mnohém blízká, používá podobné základní suroviny, brambory, zelí, vepřové maso..., ale zároveň s nimi pracuje trochu jinak a pro nás objevně.

Vzhledem k tomu, že jsem objednávala během polední špičky a restaurace sídlí na druhé straně Prahy, než já bydlím, musela jsem si na objednávku počkat zhruba hodinu. Ale jídlo dorazilo teplé a dobře zabalené. Zvlášť u polévky se hodilo, že kelímek byl ještě navíc obalený fólií. Pobavily i samolepky s názvy jídel na obalech.

Jak je u mě zvykem, nemohla jsem opominout nabídku polévek. Tentokrát u mě zvítězila tradiční masová soljanka (89 Kč). Nejprve mě zaskočila velikost porce, tahle polévka by mi úplně v klidu stačila jako hlavní chod. Základem polévky je vývar, který obsahuje brambory a několik druhů masa včetně uzeného. O dochucení se postará paprika, zakysaná smetana a kopr, velmi výrazný chuťový akcent dodají černé olivy. Nebýt jich, klidně byste řekli, že je to česká polévka, chutě jsou podobné třeba zelňačce (bez zelí :)). Ale právě ty olivy dodají jídlu neskutečný šmrnc. K polévce dorazilo i pečivo, což byly dvě čerstvé kynuté buchtičky a byly opravdu skvělé!

V nabídce Chutnoff najdete také místní specialitu, což jsou slané i sladké plněné pirohy z kynutého těsta. Já jsem vybrala piroh s náplní z čerstvého zelí a vajec (79 Kč). Těsto bylo perfektně upečené a náplň skvěle dochucená. Perfektní svačinka nebo rychlý oběd...

Další zásadní položkou na menu jsou domácí pelmeně a vareniky. Protože ty patří k našim oblíbeným rodinným jídlům, musela jsem ochutnat i ty místní. Vybrala jsem pelmeně s náplní z vepřového a hovězího masa s máslem a zakysanou smetanou (189 Kč). Pelmeně byly domácí, těsto perfektní, nerozvařené, náplň šťavnatá, taštičky byly dochucené trochou kopru. Já bych uvítala ještě osmaženou cibulku, ale máslo a smetana je klasika a rozhodně jsem si pochutnala.

Na menu mě zaujala také nabídka salátů. Zapomeňte ale na čerstvou zeleninu, staroslovanské saláty jsou velmi podobné těm našim, které známe z lahůdkářství a většině vládne majonéza. Ovšem když jsem narazila na salát s poetickým názvem Sleď v kožíšku (129 Kč), musela jsem ho mít :) Jde o skládaný a celkem pracný salát, který má několik vrstev, nechybí v něm sleďové filety na kyselo, cibulka, červená řepa, brambory, mrkev, vajíčko natvrdo, a samozřejmě majonéza. Je to syté, nijak zvlášť zdravé, ale neskutečně dobré!

Jako hlavní chod jsem vybrala Kyjevský kotlet (169 Kč), což je kuřecí prso plněné bylinkovým máslem, poté obalené v trojobalu a usmažené dozlatova. Díky máslové náplni zůstalo maso překvapivě šťavnaté. Jako přílohu jsem zvolila šťouchačky Chutnoff (69 Kč), což byly šťouchané brambory se žampiony, cibulkou, máslem a čerstvým koprem. Ty pro mě byly opravdu inspirativní, určitě je zkusím připravit i doma, chutnaly totiž velmi dobře.

Staroslovanská kuchyně nejsou jen pelmeně a boršč, u našich východních sousedů se můžeme inspirovat, jak trochu netradičně zpracovat naše tradiční suroviny. Každopádně tahle jídla stojí za ochutnání a díky aplikaci Dáme jídlo si je můžete objednat a vychutnat v pohodlí domova. V Chutnoff Bakery and Bistro nabízejí poctivá domácká jídla za příjemné ceny, určitě zkuste jejich vyhlášené pirohy!

Chutnoff Bakery & Bistro

  • Legerova 76, Praha 2 - Nové Město

Objednávat z kompletního menu na Dáme jídlo můžete ZDE

Vyzkoušejte i další restaurace z našeho výběru Dáme FRESH restaurace

Autor článku

Klára Michalová

Všechny články autora

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Vybíráme pro Vás ty nejzajímavější restaurace z nabídky Dáme jídlo. Inspirujte se našimi prověřenými tipy a objednejte si domů hostinu bez práce.


Přečtěte si také

Recepty