Pražský Kitchen Ramen Bar vás přenese na druhý konec světa

Dnes tu máme opravdovou chuťovou bombu pro všechny milovníky japonských polévek ramen. Kitchen Ramen Bar sídlí v Praze na Můstku a je oblíbený nejen u turistů, ale i místních. Jeho nabídka polévek ramen je totiž bezkonkurenčně široká.

Musím se hned na začátku přiznat, že jsem opravdu velký milovník ramen polévek a jsem vděčná, že v Česku už se tento fenomén původem z Japonska objevuje stále častěji. Pokud je to pro vás novinka, vězte, že ramen není jen tak nějaká polévka, je to plnohodnotné hlavní jídlo, které obsahuje vývar, nudle a spoustu dalších ingrediencí, které z každé misky udělají zážitek. Používá se několik druhů vývaru, některé se vaří i několik dní. Pak nesmí chybět čerstvé nudle. Často je součástí ramenu naložené vejce. Existují i vegan verze, ale většinou je v polévce i nějaké maso. A samozřejmě spousta zeleniny nebo hub.

Osobně jsem v Kitchen Ramen Bar zatím nebyla, ale slyšela jsem na ně celkem dost chvály, tak jsem se rozhodla vyzkoušet to na vlastní jazýček a objednala si na Dáme jídlo. Pravdou je, že nejtěžší si bylo vybrat. Počet ramenů na menu je opravdu úctyhodný a nejraději bych to vzala od shora dolů komplet.

Nakonec jsem tu Sofiinu volbu učinila, a i když jsem objednávala během polední špičky, kurýr dorazil do tři čtvrtě hodiny. Jídlo bylo zabalené velmi pečlivě, zvlášť vývar byl natěsno obalený ve fólii, takže vše dorazilo v pořádku.

Mezi předkrmy jsem na menu objevila boby edamame (109 Kč), což je moje oblíbená chuťovka. Čerstvé boby jsou uvařené a osolené, stačí je jen vyloupat jako hrášek. Jejich chuť je velmi jemná a mně připomíná mandle. Ideální jako předkrm v resturaci, než se dočkáte dalších chodů, krásně se tím loupáním zabavíte :)

V Kitchen Ramen Bar jsou tři hlavní kategorie hlavních chodů. Polévky ramen, donburi misky a soba nudle. Já samozřejmě nemohla minout sekci ramenů. Jak už jsem zmínila, vybírání bylo nejtěžší, ale nakonec jsem zvolila Tan Tan Men (309 Kč). Velmi decentně pikantní vývar velmi příjemné a lehounce nasládlé chuti je doplněný orestovaným vepřovým mletým masem, vejcem naloženým v sójové omáčce, bambusovými výhonky, salátem pak choi a řasou nori. Polévka dorazila v oddělených nádobách, v jedné byl vývar a v druhé nudle s vajíčkem a zeleninou. Díky tomu byly nudle v perfektní kondici a neměly šanci se rozmočit. Za mě je to prostě dokonalé jídlo, plné chutí, struktur, zkrátka synonymum comfort food. A porce je opravdu obrovská, na tuhle polévku potřebujete být hodně hladoví!

Neodolala jsem ani nabídce donburi misek. V Japonsku je to označení jídel, které mají v základu misku uvařené rýže. K té pak lze přidat téměř cokoli, často to bývá třeba smažené kuře nebo tofu v teriyaki omáčce. Já protentokrát zkusila něco nového a objednala jsem Duck kamo don (309 Kč), což je miska rýže s filírovaným kachním prsíčkem, nakládaným vejcem a spoustou zeleniny a hub shiitake. Vše bylo doplněné jemnou omáčkou a nakládaným zázvorem. I tentokrát byla porce opravdu poctivá a jídlo velmi uspokojivé.

Připravit opravdu dobrý a poctivý ramen je skutečná výzva. Je za tím spousta ruční práce a rozhodně to nění žádná obyčejná polévka, vždyť ramen má dokonce v japonské Osace vlastní muzeum! Pokud máte chuť na polévku, která vás postaví na nohy, klidně si ji objednejte přes Dáme jídlo v Kitchen Ramen Baru – určitě nebudete zklamaní!

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Vybíráme pro Vás ty nejzajímavější restaurace z nabídky Dáme jídlo. Inspirujte se našimi prověřenými tipy a objednejte si domů hostinu bez práce.


Přečtěte si také

Recepty