reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Pečené kuře na zeleninové podušce z jednoho plechu
Autor: Marek Bartoš / Taková normální kuchařka Pečené kuře na zeleninové podušce z jednoho plechu

Pečené kuře na zeleninové podušce z jednoho plechu

Hodnoceno: 5x
Geniálně jednoduché, fantasticky dobré pečené kuře. Zapojte do příprav celou rodinu a než se maso se zeleninou upeče, stihnete domácí úkoly nebo stolní hru. Jídlo klidně servírujte na plechu, ať si každý sám nabere, na co má chuť. Citronová šťáva dodá zelenině příjemný šmrnc, ančovičky se postarají o totéž u masa.
do 1,5 hodiny
4–6 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Brambory vydrhněte kartáčkem a rozpulte je. Slaninu nakrájejte na kostičky. Cibuli a česnek oloupejte, cibuli nakrájejte na měsíčky, česnek nadrobno.
  2. Do pekáče vyskládejte brambory, slaninu, cibuli, česnek, olivy a ančovičky. Zakápněte většinou oleje, osolte, opepřete, posypte paprikou a zlehka promíchejte. 
  3. Maso osolte, opepřete, zakápněte zbylým olejem a dejte do pekáče k ostatním surovinám. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 45 minut. 
  4. Mezitím nakrájejte cukety na půlkolečka. Z citronů odstraňte ostrým nožem celou kůru včetně bílé části a dužinu nakrájejte na měsíčky. K téměř upečenému masu přidejte rajčata, cuketu, citrony a pečte ještě 10 minut. 
Pečené kuře na zeleninové podušce z jednoho plechu
Autor: Marek Bartoš / Taková normální kuchařka Pečené kuře na zeleninové podušce z jednoho plechu

Taková normální kuchařka
Zdeněk Pohlreich

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich vždy prosazoval zdravý selský rozum, ať už při vaření, nebo v restauracích, které vedl i zlepšoval v televizním pořadu Ano, šéfe! Taková normální kuchařka je zhmotněním jeho postoje. Obsahuje recepty na hlavní jídla z běžně dostupných, zdravých surovin, které zvládne připravit začínající kuchařka i zkušená matadorka. Sám přiznává, že i doma vaří stejně – „hlavně ať je to dobré, rychle hotové a ať to není žádná věda.“ Kapitola omáček rozšíří vaše pole působnosti, stejně jako základní vybavení špajzky i tipy, jak zužitkovat to, co zbyde třeba od oběda. Prostě takové normální domácí vaření. 

Vydalo nakladatelství Sevruga

reklama

reklama