Suroviny
- nové brambory (rané ) 800 g
- slanina 100 g
- cibule 1 ks
- česnek 4 stroužky
- černé olivy 100 g
- ančovička 50 g
- olivový olej 4 lžíce
- mletá sladká paprika 1 lžička
- kuřecí maso (kuřecí kousky (paličky, křídla, stehna s kostí)) 800 g
- cuketa 2 ks
- citron 2 ks
- cherry rajčata 250 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Brambory vydrhněte kartáčkem a rozpulte je. Slaninu nakrájejte na kostičky. Cibuli a česnek oloupejte, cibuli nakrájejte na měsíčky, česnek nadrobno.
- Do pekáče vyskládejte brambory, slaninu, cibuli, česnek, olivy a ančovičky. Zakápněte většinou oleje, osolte, opepřete, posypte paprikou a zlehka promíchejte.
- Maso osolte, opepřete, zakápněte zbylým olejem a dejte do pekáče k ostatním surovinám. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 45 minut.
- Mezitím nakrájejte cukety na půlkolečka. Z citronů odstraňte ostrým nožem celou kůru včetně bílé části a dužinu nakrájejte na měsíčky. K téměř upečenému masu přidejte rajčata, cuketu, citrony a pečte ještě 10 minut.
Pečené kuře na zeleninové podušce z jednoho plechu 2 Zdroj: Marek Bartoš / Taková normální kuchařka