Zdeněk Pohlreich

Pečené kuře na zeleninové podušce z jednoho plechu

Moje hodnocení
7x

Geniálně jednoduché, fantasticky dobré pečené kuře. Zapojte do příprav celou rodinu a než se maso se zeleninou upeče, stihnete domácí úkoly nebo stolní hru. Jídlo klidně servírujte na plechu, ať si každý sám nabere, na co má chuť. Citronová šťáva dodá zelenině příjemný šmrnc, ančovičky se postarají o totéž u masa.

4 porce
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Brambory vydrhněte kartáčkem a rozpulte je. Slaninu nakrájejte na kostičky. Cibuli a česnek oloupejte, cibuli nakrájejte na měsíčky, česnek nadrobno.
  2. Do pekáče vyskládejte brambory, slaninu, cibuli, česnek, olivy a ančovičky. Zakápněte většinou oleje, osolte, opepřete, posypte paprikou a zlehka promíchejte.
  3. Maso osolte, opepřete, zakápněte zbylým olejem a dejte do pekáče k ostatním surovinám. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 45 minut.
  4. Mezitím nakrájejte cukety na půlkolečka. Z citronů odstraňte ostrým nožem celou kůru včetně bílé části a dužinu nakrájejte na měsíčky. K téměř upečenému masu přidejte rajčata, cuketu, citrony a pečte ještě 10 minut.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty