Pečené kuře na zeleninové podušce z jednoho plechu
Zdroj: Marek Bartoš / Taková normální kuchařka
Pečené kuře na zeleninové podušce z jednoho plechu
Zdroj:
Marek Bartoš / Taková normální kuchařka
Geniálně jednoduché, fantasticky dobré pečené kuře. Zapojte do příprav celou rodinu a než se maso se zeleninou upeče, stihnete domácí úkoly nebo stolní hru. Jídlo klidně servírujte na plechu, ať si každý sám nabere, na co má chuť. Citronová šťáva dodá zelenině příjemný šmrnc, ančovičky se postarají o totéž u masa.
Postup přípravy
-
Brambory vydrhněte kartáčkem a rozpulte je. Slaninu nakrájejte na kostičky. Cibuli a česnek oloupejte, cibuli nakrájejte na měsíčky, česnek nadrobno.
-
Do pekáče vyskládejte brambory, slaninu, cibuli, česnek, olivy a ančovičky. Zakápněte většinou oleje, osolte, opepřete, posypte paprikou a zlehka promíchejte.
-
Maso osolte, opepřete, zakápněte zbylým olejem a dejte do pekáče k ostatním surovinám. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 45 minut.
-
Mezitím nakrájejte cukety na půlkolečka. Z citronů odstraňte ostrým nožem celou kůru včetně bílé části a dužinu nakrájejte na měsíčky. K téměř upečenému masu přidejte rajčata, cuketu, citrony a pečte ještě 10 minut.
Pečené kuře na zeleninové podušce z jednoho plechu 2
Zdroj: Marek Bartoš / Taková normální kuchařka
Pečené kuře na zeleninové podušce z jednoho plechu 2
Zdroj:
Marek Bartoš / Taková normální kuchařka