Najděte si recept
Na co máte chuť?

Pečené kuře na zeleninové podušce z jednoho plechu
Geniálně jednoduché, fantasticky dobré pečené kuře. Zapojte do příprav celou rodinu a než se maso se zeleninou upeče, stihnete domácí úkoly nebo stolní hru. Jídlo klidně servírujte na plechu, ať si každý sám nabere, na co má chuť. Citronová šťáva dodá zelenině příjemný šmrnc, ančovičky se postarají o totéž u masa.
do 1,5 hodiny
4–6 porce
Suroviny (4–6 porce)
- rané brambory 800 g
- slanina 100 g
- cibule 1 ks
- česnek 4 stroužky
- černé olivy 100 g
- ančovičky 50 g
- olivový olej 4 lžíce
- mletá paprika 1 lžička
- kuřecí kousky (paličky, křídla, stehna s kostí) 800 g
- cuketa 2 ks
- citron 2 ks
- cherry rajčata 250 g
- sůl a čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Brambory vydrhněte kartáčkem a rozpulte je. Slaninu nakrájejte na kostičky. Cibuli a česnek oloupejte, cibuli nakrájejte na měsíčky, česnek nadrobno.
- Do pekáče vyskládejte brambory, slaninu, cibuli, česnek, olivy a ančovičky. Zakápněte většinou oleje, osolte, opepřete, posypte paprikou a zlehka promíchejte.
- Maso osolte, opepřete, zakápněte zbylým olejem a dejte do pekáče k ostatním surovinám. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 45 minut.
- Mezitím nakrájejte cukety na půlkolečka. Z citronů odstraňte ostrým nožem celou kůru včetně bílé části a dužinu nakrájejte na měsíčky. K téměř upečenému masu přidejte rajčata, cuketu, citrony a pečte ještě 10 minut.
Taková normální kuchařka
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich vždy prosazoval zdravý selský rozum, ať už při vaření, nebo v restauracích, které vedl i zlepšoval v televizním pořadu Ano, šéfe! Taková normální kuchařka je zhmotněním jeho postoje. Obsahuje recepty na hlavní jídla z běžně dostupných, zdravých surovin, které zvládne připravit začínající kuchařka i zkušená matadorka. Sám přiznává, že i doma vaří stejně – „hlavně ať je to dobré, rychle hotové a ať to není žádná věda.“ Kapitola omáček rozšíří vaše pole působnosti, stejně jako základní vybavení špajzky i tipy, jak zužitkovat to, co zbyde třeba od oběda. Prostě takové normální domácí vaření.
Vydalo nakladatelství Sevruga.