Komerční sdělení

Bejkn Bistro burger s trhaným hovězím masem, dipem z modrého sýra a malinovo-hořčičnou aioli

Moje hodnocení
2x

Až budete mít cestu okolo Čáslavi a dostanete chuť na pořádný burger, zeptejte se místních na Ondřeje Pilaře. V gastronomii se začal rozvíjet před léty, kdy pracoval pro jednoho bohatého zahraničního klienta. Asi největší pracovní posun přišel ale při práci v zahraničí, kdy tři roky vařil v Irsku, kde sbíral zkušenosti, které zúročil po návratu do Česka. Dnes je mu 32 let a je majitelem vyhlášeného Bejkn bistra ve městě, ve kterém se i narodil. Příběh usměvavého mladého muže zaujal i společnost MAKRO ČR a Ondřej Pilař patří mezi NADĚJE ČESKÉ GASTRO SCÉNY. Jeho burger s trhaným hovězím masem je vyhlášený, tady je recept.

4 porce
150 minut
americká

Maso

Dip z modrého sýra

Malinovo-hořčičná aioli

Postup přípravy

  1. Koření smícháme a nakořeníme jim pořádně maso a necháme v lednici alespoň 12 hodin namarinovat.
  2. Poté maso přendáme do gastronádoby a podlijeme ideálně vodou s bbq v poměru 1:1.
  3. Maso zakryjeme alobalem ve dvou vrstvách.
  4. Nastavíme troubu na 100 °C a gastrošku dáme do trouby (ideálně přes noc) na 12-13 hodin.
  5. Po upečení přendáme maso do druhé gastrošky a výpek přelejeme do hrnce a svaříme na 1/3 objemu.
  6. Maso po vychladnutí natrháme a smícháme s vychladlým svařeným výpekem.
  7. Zakysanou smetanu dáme do nerezové misky.
  8. Postupně přidáme nasekanou jarní cibulku, šťávu z citronu, najemno nastrouhaný modrý sýr, majonézu, utřený stroužek česneku.
  9. Vše hezky pomalu spojíme stěrkou a dochutíme solí a pepřem.
  10. Maliny dáme do hrnce s trochou vody, cukrem a šťávou z citronu.
  11. Přivedeme k varu a chvíli povaříme.
  12. Poté rozmixujeme a přepasírujeme přes jemný cedník, abychom se zbavili zrníček.
  13. Po vychladnutí přimícháme do majonézy, přidáme med a hořčici.
  14. Vše promícháme metličkou a máme hotovo. :)

Servis

Na grilu si opečeme bulky. Na spodní část bulky dáme dip z modrého sýra, potom polníček, hezkou porci hovězího masa. Na vrchní část bulky naservírujeme malinovo-hořčičnou aioli a přiklopíme připravený burger. Dobrou chuť! :)

NADĚJE ČESKÉ GASTO SCÉNY

Jedná se o dlouhodobou iniciativu makro, která podporuje talentované profesionály napříč gastronomií v České republice. Projekt si klade za cíl identifikovat a ocenit kuchaře, baristy, cukráře a další gastronomické osobnosti, kteří projevují vysokou míru talentu, originality a pracovitosti.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Komerční sdělení

Komerční sdělení

Přečtěte si také

Recepty