redakce Prima FRESH

Fresh food, svěží styl a žádná chemie. Německý koncept dean&david dorazil do Prahy

Zapomeňte na kompromisy mezi rychlostí, chutí a kvalitou. V přízemí znovu otevřeného obchodního domu Máj v centru Prahy najdete bistro, které ukazuje, že rychlé občerstvení může být svěží, poctivé a plné chuti. Jídlo, které je moderní, ale ne umělé. Přirozené, ale nápadité. Koncept dean&david přichází jako nový hráč na scénu – mezinárodní food bar, který chce dokázat, že i každodenní jídlo může být zážitkem.

Jídlo, které má styl i smysl

Na ploše 115 m² nabízí dean&david v centru Prahy pestrý výběr jídel, která spojuje jedno: čisté složení bez umělých dochucovadel, konzervantů či polotovarů. V nabídce jsou wrapy, flatbready, bowls, sendviče, poctivé polévky nebo asijsky laděná kari. Nechybí ani smoothies, čerstvě lisované džusy a výběrová káva od české značky Nordbeans.

Zakladatel české franšízy Andrej Zajcev, známý z projektů jako Spojka Karlín, Foyer Café nebo Endorfin, chce přinést víc než jen další restauraci: „dean&david vnímám jako značku, která je autentická, upřímná a komunikuje férově. Nabízí víc než jídlo – nabízí zážitek.“

Design, který inspiruje

Interiér pražské pobočky vznikl pod taktovkou designéra Vitalije Borisova. Dominují mu světlé barvy, kombinace dřeva a nerezu, přirozené světlo a otevřený prostor s komunitními stoly, které mají podpořit příjemnou atmosféru. Samozřejmostí jsou samoobslužné kiosky, ale objednat si můžete i tradičně u pultu.

Zajímavostí je, že se design z Prahy zalíbil i centrále značky – nový vzhled by se měl stát vzorem i pro další německé pobočky.

Udržitelnost jako standard

Koncept dean&david dlouhodobě dbá na udržitelný provoz. Jídlo se servíruje do biologicky rozložitelných misek, na přání i do recyklovaných nebo opakovaně použitelných obalů. Vše v duchu hesla, že rychlé stravování může být i zodpovědné k planetě – a přitom chutnat.

Místo, které spojuje

„Věříme, že jídlo spojuje,“ říká Jan Hejda, CEO dean&david Czech Republic. A přesně tak to v nové pobočce vypadá. Potkávají se tu studenti, rodiny, manažeři i turisté. Každý si přijde na své – protože tady nejde o „cílovku“, ale o životní styl.

A co dál?

Praha je teprve začátek. Ještě letos by se měly otevřít další pobočky například v Brně, Hradci Králové nebo Pardubicích. Cílem je vytvořit dostupnou síť míst, kde si každý může dát výborné a výživné jídlo bez kompromisů.

Značka dean&david vznikla v roce 2007 v Mnichově a dnes má desítky poboček po celé Evropě. Nyní se oficiálně zapisuje i na českou gastro mapu. A vypadá to, že ne jen na chvíli.

redakce Prima FRESH

Autor článku

redakce Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty