Placky
- hladká mouka 500 g
- slunečnicový olej 100 ml
- voda (horká ) 280 ml
- sůl 1 lžička
Náplň
- ledový salát 1/2 ks
- rajčata (velká ) 3 ks
- salátová okurka 1/2 ks
- žlutá paprika 1 ks
- červená cibule 1 ks
- čerstvý sýr (přírodní ) 150 g
Zálivka
- bílý jogurt 150 ml
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Prosátou mouku smíchejte s olejem, špetkou soli a horkou vodou.
- Vypracujte hladké a nelepivé těsto, které následně rozdělte na 5 kuliček. Z těch vyválejte pravidelné kruhy.
- Placky pečte nasucho a prudce na rozpálené pánvi zhruba 45 sekund z každé strany.
- Poté vložte mezi utěrky, aby placky neztvrdly.
- Bílý jogurt opepřete a osolte.
- Zeleninu a sýr si nakrájejte dle libosti, poklaďte obojí na placky, zakápněte jogurtem a zarolujte.
PRIMA TIP: Rajčata v žádném případě nedávejte do lednice. Projevilo by se to negativně na jejich chuti i konzistenci. Nedozrálé kousky nechte uzrát na světle a slunci min. při 20 stupních. Další informace o kvalitních potravinách najdete na webu akademiekvality.cz.
Zeleninová kapsa z domácích placek 2 Zdroj: www.akademiekvality.cz
Zeleninová kapsa z domácích placek 3 Zdroj: www.akademiekvality.cz