reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Zeleninová kapsa z domácích placek
Autor: www.akademiekvality.cz Zeleninová kapsa z domácích placek

Zeleninová kapsa z domácích placek

Hodnoceno: 3x
Když se kouknete na fotku receptu, možná se vám vybaví slovíčko „wrap“. I tak bychom mohli nazvat naše kapsy plné sezonní zeleniny. My jsme použili čerstvá rajčata, okurky, papriku a červenou cibuli. Jestliže vám roste na zahrádce třeba řapíkatý celer, klidně ho tam přihoďte. Příprava placek není složitá, ale už vyžaduje trochu kulinárního umění. Nenechte se však odradit, i když s vařením teprve začínáte.
do 1 hodiny
5 porcí

reklama

reklama

Suroviny (5 porcí)

Placky:

Postup

  1. Prosátou mouku smíchejte s olejem, špetkou soli a horkou vodou. 
  2. Vypracujte hladké a nelepivé těsto, které následně rozdělte na 5 kuliček. Z těch vyválejte pravidelné kruhy.
  3. Placky pečte nasucho a prudce na rozpálené pánvi zhruba 45 sekund z každé strany. 
  4. Poté vložte mezi utěrky, aby placky neztvrdly. 
  5. Bílý jogurt opepřete a osolte. 
  6. Zeleninu a sýr si nakrájejte dle libosti, poklaďte obojí na placky, zakápněte jogurtem a zarolujte. 

PRIMA TIP: Rajčata v žádném případě nedávejte do lednice. Projevilo by se to negativně na jejich chuti i konzistenci. Nedozrálé kousky nechte uzrát na světle a slunci min. při 20 stupních. Další informace o kvalitních potravinách najdete na webu akademiekvality.cz.

Zeleninová kapsa z domácích placek
Autor: www.akademiekvality.cz Zeleninová kapsa z domácích placek
Zeleninová kapsa z domácích placek
Autor: www.akademiekvality.cz Zeleninová kapsa z domácích placek

reklama

Související témata: svačina , wrap , Malá jídla