Pesto
- česnek 1 stroužek
- piniové oříšky 50 g
- bazalka 1 velká hrst (25 g)
- olivový olej 3 lžíce
- citronová šťáva 1
- sůl
- pepř
Salát
- fazole (máslové, scezené a propláchnuté) 1 konzerva (400 g)
- špenát 100 g
- olivový olej
- citronová šťáva 1
- dýňová semínka 1 hrst
- granátové jablko (zrnka) 1 hrstka (30g)
Na směsi měkkých máslových fazolí promíchaných s domácím pestem v kombinaci s restovaným špenátem, křupavými dýňovými semínky a sladkými šťavnatými zrníčky granátového jablka prostě asi něco bude, protože se jí stále nemůžu nabažit.
Postup přípravy
- Začněte výrobou pesta. Oloupejte česnek a potom vložte všechny ingredience na pesto do kuchyňského robotu a mixujte dohladka. Pesto je hotové.
- Fazole nasypte do pánve, přidejte špenát a pesto a vše restujte na pár kapkách olivového oleje asi 2–3 minuty, dokud špenát nezměkne a neohřejí se všechny ingredience.
- Zatímco se restuje zelenina, vymačkejte na ni citron a přidejte špetku černého pepře. Fazole a špenát s pestem dejte do mísy a navrch posypte dýňovými semínky a zrnky granátového jablka.
- PRIMA TIP: Zkuste v horkých dnech nahradit restovaný špenát čerstvou rukolou a podávejte pokrm za studena jako salát.