Komerční sdělení

Snadná a zdravá izraelská snídaně: Shakshuka z brněnského bistra Falafelo chutná skvěle

Moje hodnocení
2x

Martina je vystudovaná muzikálová herečka a lektorka tance a Slavo je vystudovaný masér. Oba pochází z východního Slovenska. Roky spolupráce a silného přátelství se Shlomem, Izraelcem žijícím v Londýně, vyústilo v touhu otevřít podobný typ podniku i u nás. Nejslavnější falafel londýnského Portobello marketu přinesli na brněnskou gastro scénu. Shlomo sympatické dvojici s velkou důvěrou svěřil tajný recept na pravý izraelský falafel, který během 24leté kariéry zatím nikomu neprozradil. Dostali tak jedinečnou šanci pokračovat v jeho šlépějích a přinést tak slavný portobellský falafel do ulic Brna. Jako jediní pokračují v jeho tradici, jsou další generací londýnského Falafel Kingu, a to jim dává jedinečnou příležitost sdílet se zákazníky intenzivní chutě a vůně, které falafel přináší. Nemohli proto ujít pozornosti společnosti MAKRO ČR a stali se vyvolenými projektu NADĚJE ČESKÉ GASTRO SCÉNY. Ochutnejte a vyzkoušejte jejich recept na snadnou a zdravou snídani.

4 porce
45 minut
izraelská

Shakshuka

Postup přípravy

  1. Na prudkom ohni restujeme špičaté papriky na oleji, kým nie sú z vrchnej strany na povrchu začernalé a zmenšia objem o približne polovicu (cca 10-15min).
  2. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a čili papričku. Krátko orestujeme, tak aby sa cesnak nespálil a nezhorkol.
  3. Nasleduje čierne mleté korenie, údená a sladká paprika. Restujeme pár sekúnd na uvoľnenie vůne korenín.
  4. Pridáme nakrájané rajčata, posolíme, všetko dobre premiešame a varíme na vysokom ohni prvých 10-15 minút zakryté.
  5. Následne stiahneme oheň na minimum a varíme ďalších 45minút odkryté, aby sa pomaly odparovala šťava. Nechceme to príliš vodnaté, ale ani nie príliš suché.
  6. Počas varenia premiešavame minimálne.
  7. Na konci si lyžicou urobíme jamky, do ktorých vložíme vajíčko, tak aby žltko ostalo celé.
  8. Vajíčka posolíme, pokoreníme podľa potreby, panvicu zakryjeme a varíme 5-10 minút alebo kým sa uvaria bielka. Chceme, aby sa nám žĺtko rozlievalo.
  9. Posypeme  čerstvou petržlenovou vňaťou a servírujeme s čerstvým pečivom, najlepšie pita chlebom.

NADĚJE ČESKÉ GASTO SCÉNY

Jedná se o dlouhodobou iniciativu makro, která podporuje talentované profesionály napříč gastronomií v České republice. Projekt si klade za cíl identifikovat a ocenit kuchaře, baristy, cukráře a další gastronomické osobnosti, kteří projevují vysokou míru talentu, originality a pracovitosti.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Komerční sdělení

Komerční sdělení

Přečtěte si také

Recepty