Každá městská čvrť nebo obec nebo vesnice si zaslouží dobrou hospodu. Místo, kde vám načepují dobré pivo a na menu najdete dobré jídlo. Přesně na takové místo se pak budete rádi vracet. Na skleničku s kamarády, s rodinou na oběd, cestou z práce si tam vyzvednete večeři, zkrátka bude to součást vašeho života. A přesně tak to chodí U Topolů v pražském Bubenči.
Do Restaurace U Topolů zajděte na jedno orosené a poctivé jídlo k tomu
Je to ten typ pohostinství, které nemá ambice překročit hranice své čtvrti. Tady se zaměřují na místní, na štamgasty, kteří se sem vracejí. Takže pokud nejste z okolí, pravděpodobně jste o tomto místě neslyšeli. Ale pokud je Restaurace U Topolů v okruhu, kam dováží Dáme jídlo, můžete sami vyzkoušet, proč je tahle hospoda stálicí mezi bubenečskými podniky.
Nečekejte nic fancy, tady se vaří klasika, na lístku nechybí tatarák, guláš, řízek, burger a chuťovky k pivu. Vegetariáni velký výběr nemají, ale halušky s brynzou potěší, stejně jako smažené tvarůžky. Přes den samozřejmě frčí hotovky na poledním menu, ale já tentokrát vybírala ze stálé nabídky. A protože bydlím nedaleko, jídlo dorazilo do půl hodiny, vše bylo čerstvě připravené, zabalené v krabičkách, které sice netěsnily, ale kurýr měl pevnou ruku, takže vše dorazilo v perfektní kondici.
Do Restaurace U Topolů zajděte na jedno orosené a poctivé jídlo k tomu 2 Zdroj: Klára Michalová
Začala jsem naší stálicí (protože dcera skoro nic jiného nejí) a objednala jsem smažený řízek z vepřové panenky (204 Kč) s nakládanou okurkou a citronem. K tomu jsem zvlášť doobjednala bramborovou kaši (39 Kč). I když kaše byla spíš ve formě šťouchaných brambor, chutnala dobře. A řízek? Dorazily tři řízky! Porce byla opravdu velkorysá a maso nevysušené, trojobal křupavý. Za mě řízek, jak má být.
Do Restaurace U Topolů zajděte na jedno orosené a poctivé jídlo k tomu 3 Zdroj: Klára Michalová
Na menu jsem objevila bramborové knedlíky plněné uzeným masem, s červeným zelím a osmaženou cibulkou (174 Kč). A tady se projevuje moje česká nátura, tomuhle jídlu neumím odolat. A zase... Porce byla opravdu poctivá, knedlíky velmi uspokojivě naplněné masem a zelí bylo víc než dost, ale bylo tak dobře dochucené, že jsem se s tím statečně poprala a snědla jsem ho bez zaváhání.
Do Restaurace U Topolů zajděte na jedno orosené a poctivé jídlo k tomu 4 Zdroj: Klára Michalová
Posledním jídlem byla masitá vepřová žebra pečená v pivní marinádě s domácím zelným salátem a chlebem (260 Kč). Porce to byla úctyhodná (650 g) a stejně tak salátu byla hromada. Maso bylo šťavnaté a krásně měkké, marináda velmi chutná. A vlastně mě moc mile překvapil i salát. Bylo to jen zelí s mrkví, ale velmi příjemně dochucené a k masu se skvěle hodilo. Syn si k tomu navíc objednal bramborové krokety (39 Kč), ale bylo to úplně zbytečně, krásně by se z toho najedli dva lidé.
Do Restaurace U Topolů zajděte na jedno orosené a poctivé jídlo k tomu 5 Zdroj: Klára Michalová
Abych to shrnula, pokud nejste na dietě, tak v této restauraci budete určitě spokojeni. Jídlo je velmi dobře uvařené, připravené z fajn surovin a rozhodně tu na vás nešetří s velikostí porcí. Není divu, že na Praze 6 patří tohle místo k vyhledávaným a místní na něj nedají dopustit. Vyzkoušejte jeho kvality přes aplikaci Dáme jídlo a dost pravděpodobně se sem budete vracet.