Jak už název napovídá, Meat Vandals se zaměřují na přípravu masa. Dvě pražská a jedno brněnské bistro nabízí především dlouho upravovaná masa, jako je hovězí pastrami nebo různé druhy trhaného masa.
Meat Vandals si získají srdce každého milovníka masa
Původně se Meat Vandals představili v roce 2018 jako součást Manifesto Marketu, poté svůj koncept přesunuli do kamenných bister. Už tři fungující pobočky dokazují, že to dělají dobře. A pokud si chcete jejich dobroty vychutnat v pohodlí domova, využijte službu Dáme jídlo, všechny tři pobočky nabízejí dovoz jídla domů.
Já jsem se tentokrát pěkně rozšoupla, nabídka je totiž pestrá a lákavá a já chtěla ochutnat od všeho něco. Jídlo dorazilo do 35 minut, bylo zabalené v recyklovatelných krabičkách a bylo čerstvé a teplé.
V nabídce Meat Vandals najdete burgery klasické velikosti, ale také miniburgery. Ty jsou báječné, pokud chcete ochutnat více variant. Já objednala Swiss Miniburger (139 Kč) s hovězím pastrami, křenovou majonézou, sýrem Raclette a nakládanou červenou cibulí. Pastrami je hovězí maso, které se nakládá do ochuceného nálevu a poté pomalu peče, následně se krájí na velmi tenké plátky. Je to lahůdka a v Česku se s ní zase moc často nepotkáte. V Meat Vandals dávají masu řádnou péči a na výsledku je to znát. Mě velmi potěšila právě kombinace s křenem, perfektně to k sobě ladilo.
Neodolala jsem ani černým sýrovým nugetám s chilli (99 Kč). Efektní chuťovka vypadá jako kousky uhlí, když je ale rozlomíte, uvnitř vás překvapí rozteklý sýr a mírně pikantní chuť.
Mezi oblíbené položky na menu patří Crispy Burger (189 Kč). Plátek kuřecího masa v křupavém smaženém těstíčku je podávaný ve francouzské briošce s páleným zelím, sýrem gouda, kimchi a sweet chilli omáčkou. Maso bylo měkké a šťavnaté, těstíčko si zachovalo křupavost. Mírně pálivé fermentované kimchi se ke smaženým jídlům skvěle hodí, za mě velmi povedená kombinace.
Jako přílohu jsem vybrala lanýžové hranolky se sýrem Grana Padano (99 Kč). Přiznávám, jak někde zahlédnu lanýže, neumím odolat. I když ochutit klasické hranolky lanýžem se zdá být trošku dekadentní, nakonec se to ukázalo jako báječný nápad! Spojení fastfoodu amerického typu s luxusní ingrediencí evropské gastronomie má zkrátka šmrnc.
Doménou Meat Vandals je ovšem trhané maso. V nabídce najdete burgery, briošky i misky s trhaným masem, na výběr je kuřecí, vepřové i hovězí. Já tentokrát klikla na Briošku s trhaným kuřecím masem, čedarem, BBQ omáčkou a slaninovým džemem (199 Kč). Porce byla velmi uspokojivá, brioška byla křupavá, ale uvnitř nadýchaná. A maso? Vynikající, šťavnaté, perfektně dochucené! Skvělou chuť ovšem doladila i BBQ omáčka a hlavně slaninový džem, který byl lehce nasládlý s uzenou chutí.
Pokud máte rádi maso, ale klasické steaky vás trochu nudí, v Meat Vandals budete nadšeni. Připravují zde recepty, které chtějí svůj čas, ale výsledek potvrzuje, že to má smysl. Tohle není obyčejný fastfood, je to spíš vyšší gastronomie, která vás překvapí hravými kombinacemi chutí, špičkovými surovinami a hlavně láskou k dobrému jídlu.
Meat Vandals
- Myslíkova 29, Praha 1 – Nové Město
- Dlouhá 20, Praha 1 – Staré Město
- Běhounská 129/13, Brno – střed
Objednávat z kompletního menu na Dáme jídlo můžete ZDE.
šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH