Postup přípravy:
- Čerstvý kopr oberte, otrhejte a nahrubo nasekejte. Připravte si nálev. V hrnci přiveďte k varu vodu s octem, cukrem a solí. Vařte asi 5 minut, poté odstavte.
- Do čistých sklenic na zavařování rozdělte kopr a zalijte teplým nálevem. Uzavřete a sterilizujte. Můžete to udělat např. v parní troubě tak, že naplníte zásobník vodou. Sklenice vyskládejte víčky nahoru na rošt do trouby a zavařujte při 90 °C 20 minut.
- Pak je vyndejte a dejte na utěrku víčky dolů, „zacvaknou“ se. Nechte je zcela vychladnout. Skladujte na temném a chladnějším místě.
Máte rádi zavařená jídla do sklenice? Zkuste si pustit tento videorecept na zavařené lečo!
Kompletní recept najdete ZDE: Zavařené lečo
Nebo se podívejte na další zajímavé nakládačky: