Nakládané olomoucké tvarůžky – nejlepší recept na oblíbenou chuťovku k pivu

Moje hodnocení
5x

Olomoucké tvarůžky alias syrečky, náš certifikovaný poklad, mají nejenom mnoho využití, ale rády se poddávají i bezpočtu způsobů nakládání, což výrazně zmnoží jejich přirozený půvab, o chutě povzbuzujícím potenciálu ani nemluvě. Tak třeba takhle.

4 porce
20 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli nakrájejte na tenká kolečka nebo jemné klínky, feferonky na kolečka (hezky budou vypadat šikmé řezy).
  2. Do sklenice nebo menších sklenic vrstvěte tvarůžky, cibuli a feferonky, a nakonec zalijte olejem, v němž jste rozmíchali bylinky a koření.
  3. Tvarůžky nechte stát na chladném suchém a tmavém místě alespoň 3 dny.
PRIMA TIP: Naložené tvarůžky můžete podávat celé, s příborem a doplněné čerstvým pečivem, chlebem či tousty.  Zbylé můžete nadrobno nakrájet a rozetřít s trochou nálevu na vynikající pomazánku.

Vyzkoušejte také nejlepší recept na nakládané utopence s hořčicí podle videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty