Suroviny
- cibule (bílé nebo červené) 4 ks
- nakládané beraní rohy (nebo jiné chilli papričky)
- olomoucké tvarůžky 500 g
- rostlinný olej (např. slunečnicový) asi 400 ml
- libovolné čerstvé bylinky (nasekané) 1 hrst
- drcený kmín
- mletá sladká paprika
- chilli koření (nemusí být)
- černý pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Oloupanou cibuli nakrájejte na tenká kolečka nebo jemné klínky, feferonky na kolečka (hezky budou vypadat šikmé řezy).
- Do sklenice nebo menších sklenic vrstvěte tvarůžky, cibuli a feferonky, a nakonec zalijte olejem, v němž jste rozmíchali bylinky a koření.
- Tvarůžky nechte stát na chladném suchém a tmavém místě alespoň 3 dny.
PRIMA TIP: Naložené tvarůžky můžete podávat celé, s příborem a doplněné čerstvým pečivem, chlebem či tousty. Zbylé můžete nadrobno nakrájet a rozetřít s trochou nálevu na vynikající pomazánku.
Nakládané olomoucké tvarůžky Zdroj: Marek Kučera
Vyzkoušejte také nejlepší recept na nakládané utopence s hořčicí podle videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE