návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Pikantní nakládané cukety

Hodnoceno: 1x
cca 3 sklenice (500 ml) porcí
do 1 hodiny
Pikantní nakládané cukety
Autor: S vášní pro jídlo Pikantní nakládané cukety
K létu a k nadcházejícímu podzimu patří zavařování. Dnešní recept je pikantní orientální variací na klasické okurky, jen se místo nich používají mladé cuketky na tenké plátky. Hotové je využijete kromě klasiky třeba k hamburgerům nebo hot dogům. Jen počítejte, že jsou vážně pikantní a kyselé!

Suroviny (cca 3 sklenice (500 ml) porcí)

Postup

  1. Cukety a oloupanou cibuli si na mandolíně nakrájejte na tenké plátky, přendejte do mísy a zalijte studenou vodou. Promíchejte se solí a nechte asi půl hodiny, aby cukety ztratily přebytečnou vodu.
  2. Mezitím si připravte nálev. Všechny suroviny na něj dejte do hrnce a nechte ohřát, aby se cukr rozpustil a chutě prolnuly.
  3. Cukety slijte a důkladně zbavte přebytečné vody. Zalijte je nálevem a naplňte jimi umyté sklenice.
  4. Sklenice zavíčkujte a sterilizujte v troubě předehřáté na 150 °C hodinu na plechu tak, aby byly sklenice ponořené do třetiny ve vodě. Sklenice pak už jen nechte vychladnout a skladujte ve špajzu.

Pikantní nakládané cukety 2 Foto: Pikantní nakládané cukety; foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!