Nakládaná červená řepa ve sladkokyselém nálevu

Moje hodnocení
7x

Nakládaná červená řepa je skvělá chuťovka, která se hodí všude tam, kde byste použili kyselé okurku. Servírujte k tučnému masu, k čočce, můžete ji použít do salátů nebo do pomazánek, kterým dodá nejen chuť, ale i výraznou barvu.

4 porce
120 minut

Suroviny

Nálev

Postup přípravy

  1. Řepu vařte asi hodinu, až bude měkká. Uvařenou řepu oloupejte a nakrájejte na kolečka nebo na hranolky. Nakrájenou řepu, koření a sladidlo či stévii rozdělte do 4 vyvařených sklenic.
  2. Na nálev svařte 5 minut vodu, ocet, sůl a cukr. Zalijte řepu ve sklenicích horkým nálevem a zavíčkujte je.
  3. Dno hrnce vyložte látkovou utěrkou, zalijte vodou a ohřejte ji na 80 stupňů. Ponořte naplněné sklenice do vody tak, aby sahala pár centimetrů pod víčko. Zavařujte 20 minut, poté sklenice vyndejte ven na utěrku a nechte vychladnout.
PRIMA TIP: Do sklenic můžete k řepě přidat i několik podélně přepůlených stroužků česneku nebo na kousky nakrájený oloupaný křen.

Vyzkoušejte také nakládanou červenou cibuli podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Nakládaná červená cibule ve sladkokyselém nálevu

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty