Suroviny:
- rostlinný olej 2 lžíce
- červená cibule 2 ks
- bílý jogurt 200 g
- kešu 100 g
- kurkuma 1 lžička
- chilli (mleté) 1 špetka
- mletý koriandr 1 lžička
- zeleninový vývar 700 ml
- kokosové mléko 1 plechovka
- květák (středně velký) 1 ks
- dýně Hokkaidó 250 g
- červená paprika 1 ks
- baby špenát 2 hrsti
- sůl
Postup přípravy:
V hrnci na rozehřátém oleji orestujte najemno nakrájenou cibuli. Přilijte jogurt rozmíchaný s rozmixovanými ořechy, přidejte kurkumu, chilli, koriandr, vývar a kokosové mléko a vařte 10 minut.
Do omáčky pak přidejte květák rozlámaný na růžičky, na měsíčky nakrájenou dýni, papriku pokrájenou na nudličky a společně vařte ještě 15 minut, dokud všechna zelenina nezměkne.
Nakonec vmíchejte listy špenátu, dochuťte solí a podávejte např. s vařenou rýží.
S květákem můžete opravdu kouzlit! Během podzimu oceníte tento videorecept na sytou polévku
Kompletní recept najdete ZDE: Krémová květáková polévka