Tzatziki:
- kopr 4 snítky
- salátová okurka 1/2 ks
- česnek 1 stroužek
- bílý jogurt 150 g
- sůl (podle chuti)
- čerstvě namletý pepř (podle chuti)
- extra virgin olivový olej 3 lžíce
Náplň:
- květák 300 g
- salátová okurka 80 g
- cherry rajčata 80 g
- římský salát 1 ks
- sůl
- pepř
- olivový olej (na opékání)
- kopr 4 snítky
Na dokončení:
- pita chléb 4 ks
- klíčky hrášku 1 hrst
Postup přípravy:
- Na tzatziki otrhejte kopr od stonků a nasekejte ho nadrobno. Okurku oloupejte, zbavte semínek a dužinu nastrouhejte najemno.
- Smíchejte s trochou soli, přendejte do cedníku vyloženého utěrkou a nechte okurku odkapat alespoň 10 minut.
- Poté ji vyždímejte a smíchejte v misce společně s nastrouhaným česnekem a jogurtem.
- Nakonec přidejte nasekaný kopr, sůl, pepř a přilijte olivový olej. Dobře promíchejte.
- Zeleninu očistěte, salát omyjte a nechte okapat. Okurku nakrájejte na kolečka, rajčata rozpulte.
- Květák rozeberte na růžičky, osolte, opepřete a restujte na olivovém oleji asi 8 minut.
- Pita chleby opečte nasucho z každé strany asi 1 minutu. Pak je potřete tzatziki a posypte dalším koprem.
- Na závěr na ně položte lístky salátu, přidejte nakrájené okurky, rajčata, orestovaný květák a posypte klíčky.
Chcete si upéct domácí pitu? Máme pro vás videorecept, podle kterého ji zvládnete snadno
Kompletní recept najdete ZDE: Pita placky
Nebo mrkněte na další recepty s květákem: